Dodik

Nakon referenduma o Danu RS-a usvojit ćemo zakon

Vijesti / Flash | 15. 07. 2016. u 09:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a Milorad Dodik u obraćanju zastupnicima NSRS-a rekao je da se referendum, kao način izjašnjavanja naroda, koristi u izuzetnim situacijama, a izjašnjavanje građana o Danu RS-a takva je situacija.

Dodik je istaknuo da je i odluka Ustavnog suda BiH, prema kojoj je 9. siječanj, Dan RS-a, neustavan, pokušaj razgradnje RS-a, te da na ovaj način može biti zaustavljen.

‘’Nakon referenduma vratit ćemo se u Skupštinu i donijeti zakon da je 9. siječanj Dan RS-a. Ne samo da izrazimo volju naroda, već i da odbacimo nametanje odluka’’, rekao je Dodik.

Kazao je kako ovaj referendum mora biti vlasništvo svih, ne samo onih koji su ga predložili, već vlasništvo naroda. Dodik je istaknuo kako je važno da RS održi pravo da odlučuje o sebi, te da ni međunarodna zajednica neće moći to osporiti.

Dodik smatra da međunarodni faktor nema namjeru afirmirati Daytonski sporazum, već ga razgraditi preko visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH.

Predsjednik RS-a obratio se na 19. posebnoj sjednici NSRS nakon uvodnog izlaganja predlagača. Zastupnici razmatraju Prijedlog odluke o raspisivanju republičkog referenduma i izbor i imenovanje Republičke komisije za provođenje referenduma.

Kopirati
Drag cursor here to close