mito i korupcija

Nakon jučerašnjeg privođenja: Odvjetnik Omar Mehmedbašić pušten iz pritvora

Vijesti / Flash | 04. 12. 2015. u 17:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati sarajevski odvjetnik Omar Mehmedbašić, koji je jučer zadržan u prostorijama Federalne uprave policije, danas je pušten na slobodu.

Ovo je Feni potvrdio odvjetnik Senad Kreho koji zastupa Mehmedbašića, navodeći da nadležno tužiteljstvo nije zatražilo određivanje pritvora, uz opasku da je to sve što u ovom trenutku može reći.

Prema medijskim navodima, odvjetnik Mehmedbašić i uposlenici Općinskog suda Sarajevo - Ekrem Bezdrob i Pašaga Selimović uhićeni su jučer u akciji pripadnika FUP-a, realiziranoj po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo.

Kako je iz FUP-a priopćeno radi se o aktivnostima koje se odnose na rješavanje i dokumentiranje kaznenih djela korupcijskog karaktera.

Izvor blizak istrazi, potvrdio je za N1 da su Ekrem Bezdrob i Pašaga Selimović, uposlenici Općinskog suda, vršili dužnost Viših samostalnih referenata za izvršenje kaznenih sankcija i da ih se terete za primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. KZ FBiH, odavanje službene tajne iz člana 388. KZ FBiH i kaznenog djela neprijavljivanje kaznenog djela ili počinitelja iz člana 345. KZ FBiH.

Radeći na tim poslovima, mogli su utjecati na odgađanje odlaska osuđenika u zatvor ili onemogućiti provođenje izvršenja sudskih sankcija.

Iz izvora bliskih istrazi N1 saznaje kako će odvjetnik Omar Mehmedbašić, najvjerojatnije, zaključiti sporazum s Tužiteljstvom da bi mogao dobiti imunitet.

Kopirati
Drag cursor here to close