uz preporuke

Nakon devet mjeseci Oscar Pistorius bi mogao izaći iz zatvora

Vijesti / Flash | 08. 06. 2015. u 16:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zatvorski dužnosnici preporučili su da Oscar Pistorius, koji je ubio svoju djevojku, bude oslobođen iz zatvora 21. kolovoza nakon što je odslužio prvih deset mjeseci kazne, i da bude prebačen u kućni pritvor, priopćio je u ponedjeljak čelnik korekcijskih službi. Vijest se pojavila istog dana kada je južnoafrički Vrhovni žalbeni sud objavio da će žalba tužitelja na oslobađajuću presudu po optužbi za ubojstvo njegove djevojke Reeve Steenkamp, biti razmotrena u studenom.

Pistorius, dvostruki amputirac i sudionik Olimpijskih igara, proglašen je krivim za ubojstvo Steenkamp kada je četiri puta otvorio vatru kroz vrata kupatila u njegovom domu u 2013. On je osuđen na pet godina zatvora. Po južnoafričkom zakonu, on ima pravo biti oslobođen pod određenim uvjetima nakon što odsluži šestinu kazne, koja u njegovom slučaju iznosi deset mjeseci.

Vršitelj dužnosti nacionalnog komesara Korekcijskih službi Zach Modise izjavio je u ponedjeljak da je zatvorski odbor preporučio prošlog tjedna da Pistorius bude oslobođen iz zatvora iz Pretorie 21. kolovoza, tačno deset mjeseci nakon što je bio osuđen, što znači da će odslužiti minimalno vrijeme svoje zatvorske kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close