Opća opasnost

Najveća snježna oluja u američkoj povijesti odnosi sve više života

Vijesti / Flash | 24. 01. 2016. u 08:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva ovosezonska snježna oluja, koja je zahvatila istok i jugoistok Sjedinjenih Američkih Država, do sada je odnijela 18 života, dok je u 11 saveznih država proglašeno izvanredno stanje, javlja agencija Anadolija.

Smrtni slučajevi prijavljeni su u Kentuckyu, Marylandu, Sjevernoj Carolini, Tennesseeju i Virginijii.
Dzžnosnici tvrde da je olujom zahvaćeno 85 milijuna stanovnika. Zaključno sa subotom uvečer, otkazano je više od 10.800 letova zbog nevremena.

Prema posljednjih mjerenjima, najviše snijega je Zapadnoj Virginiji (101 centimetar), što se smatra rekordom. S druge strane, jak vjetar u Virginiji, Marylandu i Pennsylvaniji nanio je snijeg visine 76 centimetara.

Bill de Blasio, gradonačelnik New Yorka u kojem je na snazi zabrana prometovanja vozila, rekao je da je "najvjerovatnije riječ o najvećoj snježnoj oluji u američkoj povijesti". Građanima New Yorka poručeno je da ne napuštaju svoje domove bez prijeke potrebe.

Podaci državne meteorološke službe pokazuju da je u najvećem gradskom parku na Manhattanu izmjereno 63,7 centimetara snijega čime je premašen rekord od 26,9 centimetara iz 2006. godine.

Na obali New Jerseyja oluja je izazala velike valove koji su doveli do poplave u više gradova.
Meteorolozi su objavili da očekuju da oluja postepeno počne slabiti sredinom dana.

Kopirati
Drag cursor here to close