Zavjetno hodočašće

Najavljena obustava prometa na pravcu Mostar-Čitluk-Tromeđa

Policijski službenici policijske stanice Čitluk će organizirati i provesti preusmjeravanje prometa zbog zavjetnog hodočašća u organizaciji Župe Krista Kralja u Čitluku.
Vijesti / Flash | 22. 06. 2021. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavjetno Hodočašće u organizaciji Župe Krista Kralja u Čitluku "Gospin zavjet" održat će se 24. lipnja s početkom u 16:00 sati.

Organizator je od nadležnog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija dobio Rješenje o suglasnosti za izmjenu režima prometa za vrijeme hodočašća.

Rješenje se odnosi na magistralnu cestu M-17.4, putni pravac Mostar-Čitluk-Tromeđa i to na dionicu od župne crkve u Čitluku do kružnog toka u Potpolju, u vremenskom periodu od 16:00 do 17:30 sati.

Preusmjeravanje prometa 

Sukladno Rješenju i na temelju istog, policijski službenici mjesno nadležne policijske stanice Čitluk će organizirati i provesti preusmjeravanje prometa, i to:

"Sva vozila koja prometuju iz putnih pravaca Čapljina, Ljubuški i Široki Brijeg preko Tromeđe a u smjeru Mostara će biti preusmjerena na regionalnu cestu R-425, na dionicu Tromeđa-Donji Hamzići te dalje lokalnom cestom putnim pravcem Gornji Hamzići-Blatnica-Garišta gdje je u mjestu Garišta priključak na magistralu M-17.4;

Sva vozila koja spomenutom magistralom prometuju iz pravca Mostara prema Tromeđi će biti preusmjerena u mjestu Garišta kroz lokalnu cestu na putnom pravcu Blatnica-Hamzići-Tromeđa", poručili su organizatori. 

U slučajevima hitnih medicinskih i drugih intervencija i izvanrednih situacija, vozilima s pravom prvenstva prolaza će navedenom dionicom biti omogućen prolaz uz obveznu policijsku pratnju te prilagođenu brzinu i povećanu pozornost vozača i drugih sudionika.

Savjeti vozačima

"Sve vozače savjetujemo da po mogućnosti u navedenom periodu ne koriste ovu dionicu navedene magistralne ceste, odnosno ako nemaju izbora da poštuju naredbe i slušaju upute policijskih službenika te postupaju pažljivo i budu strpljivi", poručili su iz Župe Krista Kralja u Čitluku.

Također, organizatori su zamolili lokalno stanovništvo mjesnih zajednica Služnja, Donjih Ograđenika, Dragićine te Čerina, Gornjih i Donjih Hamzića te Gornje i Donje Blatnice da uzmu u obzir očekivani pojačan promet kroz svoja sela u navedenom periodu te sukladno tome prilagode svoje prometovanje, tj. svedu ga na minimum uz obvezno poštivanje svih prometnih propisa.

Ujedno, poziva se i lokalno stanovništvo općine Čitluk koje će sudjelovati na najavljenom Hodočašću da ne parkiraju svoja vozila u neposrednoj blizini crkve u Čitluku već da ista parkiraju na nekom od alternativnih parkirališta.

Riječ je o parkingu platoa stadiona "Bare", parkinga tvrtke "Soko", parking kod bivše "Duhanske stanice", parking između hotela "Brotnjo" i robne kuće te parking prostor kod Doma zdravlja u Čitluku.

Kopirati
Drag cursor here to close