Živko Matuško

Načelnik Neuma: Prvi ću stati na granicu!

Vijesti / Flash | 12. 04. 2017. u 12:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Neuma Živko Matuško najavio je u utorak da će građani ove općine za dva tjedna blokirati granične prijelaze između BiH i Hrvatske kako bi upozorili na otežanu prometnu komunikaciju nakon uspostave schegnenskog režima na granicama.

Matuško je u izjavi za N1 komentirao trenutnu situaciju na granicama i zašto je najavio eventualne prosvjede i blokade.

"Ulaskom Republike Hrvatske u EU Schengen počinje režim na granicama Neum 1 i Neum 2. Vidimo da su prometni čepovi sve veći. Turistička sezona je na pragu i mislim da prometne probleme trebamo rješavati. To nije otežavajuća okolnost samo za građane Neuma, to je i za naše susjede iz Metkovića i Dubrovnika koji putuju ovim smjerom od Neuma 1 i Neuma 2. Trebamo pronaći jedno rješenje za građana kako bi se lakše kretali preko granice. Mislim da to možemo postići. Bilo bi dobro da se na granični prelaz Duž i Imotica omogući prelazak sa samo osobnim dokumentima. Mislim da neke ciljane kontrole ne doprinose puno prometovanju kroz Neum, jer teško je doći do granice'', rekao je Matuško.

Dodao je da je problem u ljetnom razdoblju, posebno za goste koji bi iz Neuma htjeli putovati prema Dubrovniku.

"Mi znamo da su u ljetnim mjesecima gužve od prelaza Neum 1 i Neum 2 velike i kolone duge i do 10 kilometara. Također, vidimo da bi naši gosti koji bi htjeli putovati prema Dubrovniku odmah vraćaju iz predjela Kamenice, jer je nemoguće čekati na granici dva do tri sata", kazao je.

Još je kazao da uvijek gleda da riješi svaki problem, tako i ovaj.

"Ja uvijek gledam da se svaki problem riješi i ovo se može riješiti. Na nama je pritisak, mene ljudi upozoravaju svaki dan i ja sam predstavnik građana. Nadam se da neće doći do blokade granica, ali u krajnjem slučaju ako se problem ne riješi idem prvi sa svojim građanima'', kaže Matuško.

Kopirati
Drag cursor here to close