Borba s vatrenom stihijom

Načelnik Neuma: Požari su pod kontrolom

Vijesti / Flash | 09. 08. 2021. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požari koji su bijesnili na području Općine Neum stavljeni su pod kontrolu, kazao je načelnik Općine Neum Dragan Jurković. 

Naime, više požara bilo je aktivno na području Općine te su u opasnosti bila i naseljena mjesta. 

Duga linija požara

"Od subote sam bio prisutan na požarištima i zaista nije ugodno gledati to. Stariji mještani kažu kako se ovolika linija požara ne pamti na ovim područjima", kazao je Jurković.

Načelnik je istaknuo zasluge Vatrogasne postrojbe Neum, kao i zasluge Vatrogasne postrojbe Grada Čapljine, a posebno mještana koji su nesebično gasili sva navedena požarišta.

"Ono što je vatrogasna postrojba Neum činila zadnjih dana, zaista je za svaku pohvalu i na ponos cijeloj općini Neum. Oni su se svim silama i naporima danima borili s vatrenom stihijom koja nije jenjavala", istaknuo je načelnik Općine Neum. 

Požari se proširio iz Republike Hrvatske, točnije sela Trnovice.

Pod kontrolom

Cijelo to područje bilo je zahvaćeno požarima. Vjetar je pripomogao brzom širenju, a gorjelo je sve od Dobrog Dola, Zelenikovca, pa do Hutova gdje je u ponedjeljak oko 03:00 sati požar konačno stavljen pod kontrolu.

Također, u isto vrijeme je zadnjih dana je bio snažan požar na području Gornjeg Hrasna, Podkule i Dašnice gdje su vatrogasci također ulagali napore zajedno s lokalnim stanovništvom te uspijeli sve primiriti i staviti pod kontrolu.

"Istaknuo bih dakako i veliku zaslugu mještana i dobrovoljaca koji su bez razmišljanja pritekli u pomoć vatrogasnim postrojbama braneći kuće, staje i nasade u okolici. Posebnu zahvalu uputio bih Vatrogasnoj postrojbi Grada Čapljine koji su nesebično pomogli u sanaciji ovog nemilosrdnog požara oko Hutova te njihovom gradonačelniku koji je dobrosusjedski ustupio njihove vatrogasne snage za gašenje požara na području naše općine", poručio je Jurković. 

Načelnik je naglasio kako će se štete tek zbrajati, no na sreću nema ozlijeđenih ljudi i uništenih obiteljskih domova.

Kopirati
Drag cursor here to close