Na vojnoj izložbi u Abu Dhabiju 1.235 firmi iz 57 zemalja

Vijesti / Flash | 20. 02. 2017. u 14:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna vojna izložba i konferencija (IDEX) otvorena je u nedjelju u Abu Dhabiju s posebnim fokusom na razornu tehnologiju.

Pod nazivom "Razorne inovacije u vojnoj i sigurnosnoj tehnologiji", trinaesto izdanje petodnevnog skupa okupilo je 1.235 firmi iz 57 zemalja, navodi njegov organizator, Nacionalna izložbena kompanija Abu Dhabi (ADNEC), piše Fena.

Šeik Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum, potpredsjednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik Mohammed Bin Zayed Al-Nahyan, krunski princ Abu Dhabija i zamjenik vrhovnog komandanta oružanih snaga UAE, kao i Omar Al-Bashir, predsjednik Sudana, nazočili su ceremoniji otvaranja.

''Razornu tehnologiju i njene posljedice trebaju saznati sve vojne službe, jer takva tehnologija vodi do intenziviranja cyber ratovanja'', izjavio je ministar obrane UAE Mohammed Al-Bowardi.

Posljednji IDEX u 2015. godini posjetilo je više od 100.000 ljudi koji su obišli najveći vojni sajam na Bliskom istoku na kome su potpisani ugovori vrijedni 18,3 milijardi dirhama (4,98 milijardi dolara), prenosi Xinhua.

 

Kopirati
Drag cursor here to close