Kolumna puna p

Na slovo P: Papci, podsmijeh, podvale i pravi predstavnici

Vijesti / Flash | 16. 01. 2015. u 10:07 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča o promjenama, promašajima i pravim predstavnicima u zemlji, koja se voli nazvati granicom Istoka i Zapada, a u kojoj je sve na granici zdravog razuma, se ponavlja.

Kad smo mislili da smo se dovoljno izmorili od sklada legitimnosti između fotelje i dupeta, onda su Mirvet i Rasim pomaknuli granice i postali Hrvat i Srbin, a preglasnim galamdžijama o pravim predstavnicima nije smetalo. Prioritet je bio poskidati prijašnje predstavnike te ohlađenu pozadinu opozicioniranjem pozicionirati što udobnije i toplije, a poslušnim glasačima borbu za utopljavanje sjedalice predstaviti kao dubokoumno planiranje spašavanja poludržave i onoga što je od nje ostalo.

Kad smo pomislili da dolaze promjene nakon galama kako će opozicija očitati bukvicu vladajućima te se naslušali govora uz mahanje praznim programima, umjesto p od promjena dobili smo p od po starom. Promjena se, očito, nećemo nagledati, ali poslova podobnima po starom hoćemo kao i pretvaranja da se upošljavanje poslušnih potrčkala stavlja po strani. I dok nas visoke razine varaju potpisujući papire da su poslovi poslušnika prošlost, niže razine na odlasku, koristeći pukotine u pravilnicima, popunjavaju ionako dupke pune urede u kojima se fejzbuči i razmišlja o ponudama restoranskih dostava.

O ponudama razmišljaju i svi oni što smo ih zaokružujući proglasili pobjednicima. A u kojem smjeru idemo i kakve nam promjene pripremaju pobjednici i njihovi priučeni polupolitičari govori i blamaža trojca koji će u podijeljenoj županiji, u podijeljenom gradu podijeliti pozicije.

Pred novinarima, koji su se naslušali svega i svačega i prestali podizati prašinu, trojac koji dijeli vlast, prazno obećava i puno zapošljava, nije se stigao usuglasiti nakon sastanka. Tako je par partnera prosuo priču kako dogovora o podjelama pozicija nije bilo te, zamuckujući i nerazgovijetno, pokušao prikriti teške računice s kojima su pokušali zadovoljiti apetite i posložiti planove. Onda je došao treći partner i njihove pokušaje pranja ruku od podjela pozicija razotkrio kao najobičniju laž i pokazao kako ćemo među pravim predstavnicima imati političare nenaučene retorici, ali naučene podvalama skrivenim pod pričom pravedne politike i pravljenja pravih puteva.

Dok se digla buka oko kupovine papaka i branjenja novinarskih sloboda bez kojih su novinari, pretvarajući se u piskarala, pristali pisati, i dok su se dizale bune i bunice zbog psovki na pokretnim stepenicama, priučeni polupolitičari iskoristili su priliku i palili pljuske svojim plemenima.

Spomenuta blamaža trojca, koji se na dvosatnom sastanku nije uspio dogovoriti što će reći da su se dogovorili, pravi je primjer kakve promjene možemo očekivati nakon što smo pozaokruživali zaokružene glave i zaokružena tjelesa političkih poluproizvoda.

Dok mi, na granici istoka, zapada i razuma, branimo pravdu i slobodu cijeloga svijeta, pristajući da se poslanici pojeftino kupuju, loši govornici pred mikrofonima, s podsmjehom ispod nerazgovijetnosti su poručili da su oni samo predstavnici budućih poslodavaca za poslušnike, a mi papci koji se lijepimo na ponovljenu praznu priču, podvaljenu pod promjene.

Kopirati
Drag cursor here to close