sve protič uredno

Na prijevremenim izborima u Milićima do 11 sati glasalo 14,94 posto birača

Vijesti / Flash | 06. 12. 2015. u 11:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijevremenim izborima za načelnika Općine Milići do 11 sati glasovao je 1.251 birač ili 14,94 posto, priopćila je Središnja izborna komisija BiH.

Jutros u 07:00 sati otvoreno je 14 biračkih mjesta, a s radom je počeo i jedan mobilni tim. Biračka mjesta se zatvarju večeras u 19:00 sati.

Kandidati za načelnika su Momir Lazarević (Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD) i Miloš Radić (Srpska demokratska stranka), javlja Fena.

Prve preliminarne nekompletne rezultate izbora Središnja izborna komisija BiH će objaviti večeras do 22:30 sati na internet stranici www.izbori.ba.

Promatrači Koalicije ''Pod lupom'' nesmetano poromatraju prijevremene izbore za načelnika koji se danas održavaju u općini Milići.

Promatrači Koalicije su prisutni na svih 14 biračkih mjesta, a na terenu je i jedan mobilni tim.

Izborni dan je započeo u skladu s Izbornim zakonom na većini biračkih mjesta. Promatrači su izvijestili da na dva biračka mjesta nisu bili prisutni svi članovi biračkog odbora sat vremena prije otvaranja biračkog mjesta (185B001 - Obdanište i 185B005 – MZ Zaklopača), a na što ih obavezuju propisi, prenosi Fena.

Trinaest biračkih mjesta je otvoreno u 7 sati, te jedno s neznatnim kašnjenjem do 15 minuta.

Niti na jednom biračkom mjestu nije zabilježen nedostatak izbornog materijala, a na svim promatranim biračkim mjestima glasačka kutija je pokazana prazna prije otvaranja biračkog mjesta. Također, nisu primjećene oznake političkih subjekata na biračkom mjestu ili u krugu od 50 metara oko biračkog mjesta.

Prijevremeni izbori za načelnika općine Milići održavaju se zbog opoziva bivšeg načelnika, a pravo glasa ima ukupno 8.371 birač. Koalicija poziva građane i građanke ove općine da izađu na izbore, ali i da prijave eventualne uočene nepravilnosti na broj telefona 033 268 146, priopćeno je iz Koalicije "Pod lupom".

Kopirati
Drag cursor here to close