nije primljen vlak iz SRB

Na područje RH do osam sati stiglo 13.000 migranata

Vijesti / Flash | 18. 09. 2015. u 08:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na područje Republike Hrvatske do 8 sati u petak ušlo je oko 13.300 migranata, objavio je hrvatski MUP.

Na željezničkom kolodvoru u Tovarniku, mjestu na hrvatsko-srpskoj granici, u petak ujutro je bilo oko 2000 migranata pristiglih tijekom noći do ranog jutra, neslužbeno se doznaje od policije, javlja Fena.

S obzirom da  u granični prijelazi na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije od četvrtka u potpunosti zatvoreni za svaki promet, policija migrante prikuplja duž takozvane zelene granice kojom pokušavaju u skupinama ući u Hrvatsku. Odvode se na željeznički kolodvor s kojega se autobusima razvoze u prihvatne centre.

Procjenjuje se kako je na područje Tovarnika od srijede ujutro kada su u Hrvatsku ušli prvi migranti, do sada pristiglo više od 8000 ljudi.

O izbjegličkoj krizi govore zastupnici na sjednici hrvatskog Sabora.

 

Hrvatska zbog migranata nije primila vlak iz Srbije

Hrvatska zbog migranata nije sinoć primila na svoj teritorij međunarodni putnički vlak iz Srbije, koji je iz Beograda krenuo za Zagreb i Ljubljanu, priopćile su Željeznice Srbije.

Taj vlak je iz Beograda krenuo jučer u 21.30 sati za Zagreb i Ljubljanu, javlja Tanjug.

Hrvatske željeznice nisu na vrijeme obavijestile željeznice Srbije da ovaj vlak neće primiti na svoj teritorij, pa je vlak po voznom redu krenuo iz Beograda i u ponoć stigao u Šid, gdje je i završio putovanje.

U vlaku je bilo 40 putnika, od čega četiri migranta.

Putnici su u vlaku sačekali da ova željeznička garnitura po redu vožnje iz Šida krene natrag za Beograd, kako bi bili vraćeni u glavni grad Srbije.

Hrvatska nije na vrijeme javila, a Srbija se ispričava

Vlak s putnicima koji su vraćeni s granice krenuo je iz Šida za Beograd jutros u 4:10 sati, da bi u glavni grad Srbije stigao po redu vožnje u 5:52 sati.

Srpske željeznice ispričavaju se putnicima zbog neugodnosti kojima su bili izloženi tijekom ovog putovanja.

Za sada još uvijek nema iz Hrvatske službenih informacija hoće li vlak iz Beograda prema Zagrebu i Ljubljani danas redovito prometovati, a o svim promjenama u organizaciji prijevoza javnost će pravodobno biti obaviještena, navedeno je u priopćenju.

Podsjetimo, srpski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin poručio je Hrvatskoj da će ako zatvori granice Srbija zatražiti zaštitu pred međunarodnim sudovima.

"Želimo upozoriti Hrvatsku i svaku drugu zemlju da ne dolazi u obzir zatvaranje međunarodnih puteva i da ćemo zaštitu svojih ekonomskih i svakih drugih interesa zatražiti pred međunarodnim sudovima"

Također, Mađarska je počela graditi privremenu ogradu na granici prema hrvatskoj a policija i vojska su upućene na mađarsko-hrvatsku granicu.

Kopirati
Drag cursor here to close