Porezna uprava

Na osnovu prijava otkrivena četiri korumpirana radnika u Poreznoj upravi

Vijesti / Flash | 10. 05. 2013. u 10:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Porezne uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da su u posljednjih godinu i pol dana na osnovu prijava poreznih obveznika otkrivena četiri radnika ove uprave za koje postoje dokazi da su korumpirani i koji su se u svom radu neprofesionalno ponašali prema poreznim obveznicima.

"Evidentno je da je suzbijanje korupcije u redovima Uprave krenulo u pozitivnom smjeru, te očekujemo da će Porezna uprava u vrlo kratkom roku biti 'očišćena' od ovakvih radnika. U Poreznoj upravi imamo osnovane sumnje, samo još bez čvrstih dokaza, da se određen broj radnika neprimjereno i neprofesionalno ponaša u svom radu, te se bave i nedozvoljenim i protuzakonitim radnjama", istaknula je Vidović.

Ona je naglasila da takvim radnicima više nije dozvoljen terenski rad, te da će obavljati uredske poslove dok se ne osiguraju dokazi kako bi se oni mogli procesuirati, priopćeno je Porezne uprave. Vidović je zahvalila svim poreznim obveznicima koji su prijavili nezakonit i neprofesionalan rad zaposlenih Porezne uprave, te ponovno pozvala građane i institucije da prijave sve ovakve slučajeve kako bi se ovi radnici mogli procesuirati i time pomoglo i Poreznoj upravi.

Ona je istaknula da - bez obzira na odluke tužiteljstva i suda u vezi sa posljednjim slučajem u Istočnom Sarajevu, gdje je zbog korupcije uhićen inspektor Porezne uprave - za tog radnika više neće biti posla u toj instituciji. Vidović je navela da će se disciplinski postupak u Poreznoj upravi provesti i protiv načelnika prinudne naplate u tom centru, koji je nadređeni privedenom radniku.

Ona je podsjetila da u posljednjih 20 godina nije otkriven nijedan ovakav slučaj u Poreznoj upravi, iako ih je bilo u mnogo većoj mjeri nego danas, što su, kako je navela, omogućavali i tadašnji zakonski propisi sa svojim nedorečenostima.

U nastavku akcije "Proljeće", pripadnici policije Republike Srpske priopćili su jučer da su na području Istočnog Sarajeva zbog korupcije uhitili inspektora Porezne uprave Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close