Na nepristupačnom terenu kod Gacka požar izmakao kontroli

Vijesti / Flash | 15. 07. 2012. u 09:59 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki šumski požar u rejonu sela Cernice na području općine Gacko nekontrolirano se širi prema zapadu gdje je nepristupačan teren, a vatrogasci se bore sa vatrom da se ne bi proširila prema naselju Korita, rekao je danas Srni zamjenik komandira vatrogasne jedinice Gacko Žarko Rudović.

Rudović je naglasio da vjetar stvara ogromne probleme u gašenju požara, ali da je šesnaest ljudi danonoćno na terenu i nastoje da lokalizuju vatrenu stihiju.

Požar sa južne, istočne i sjeverne strane požarišta stavljen je pod kontrolu.

Rudović je napomenuo da je zbog požara koji je aktivan uz magistralni put Gacko–Bileća i gustog dima u poslijepodnevnim satima moguće otežano kretanje prometa na ovoj dionici puta.

U požaru koji je aktivan već peti dan i čija je linija duga nekoliko kilometara izgorjelo je više od 10 hektara listopadne šume, niskog rastinja i trave.

Na graničnom pojasu Crne Gore i Republike Srpske jedan krak požara proširio se kod Herceg Gradine iznad Trebinja, ali lastvanski vatrogasci drže vatru pod kontrolom.

U ovoj vatrogasnoj jedinici navode da vatra dolazi iz pravca Skočagore pa je moguće da će biti probijen pojas i u Gornjem Klobuku.

Kopirati
Drag cursor here to close