Istraga i dalje traje

Na mjestu pada malezijskog zrakoplova pronađeni ljudski ostaci

Vijesti / Flash | 21. 11. 2014. u 08:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dijelovi tijela žrtava pronađeni su na mjestu pada malezijskog zrakoplova na istoku Ukrajine, priopćila je nizozemska vlada, javila je danas ruska novinska agencija Tass. Nekoliko dana bit će potrebno da se završi posao prikupljanja olupine zrakoplova, naveli su nizozemski sigurnosni dužnosnici.

Međutim, "atmosfera na mjestu nesreće je i dalje nestabilna, pa odluka da li da se nastavi s radom vrši se svakodnevno, u zavisnosti od sigurnosne situacije", navodi Tass. Prikupljeni ostaci bit će poslati u istočno-ukrajinski grad Harkov, gdje se obavljena preliminarna forenzička analiza prije transportiranja u Nizozemsku na identifikaciju.

Tass podsjeća da je 17. srpnja srušio zrakoplov Boeing 777-200 kompanije "Malaysia Airlines" na letu MH17 iz nizozemskog grada Amsterdama do malezijske prijestonice Kuala Lumpura.

Putnički zrakoplov s 298 putnika i članova posade srušio se u regiji Donjeck u istočnoj Ukrajini od kojih su većina, preko 190 putnika bila Nizozemci, prenosi Tanjug.

Nizozemski sigurnosni odbor koji vodi istragu i koordinira međunarodnim timom istražitelja priopćio je, u preliminarnom izvještaju od 9. rujna, da se Boeing 777-200 raspao u zraku, vjerojatno kao posljedica strukturne štete prouzrokovane velikim brojem visoko-energetskih objekata koji su pogodili zrakoplov spolja.

Kopirati
Drag cursor here to close