Najveći prosvjed do sada

Na Kosovu novi prosvjed oporbe

Vijesti / Flash | 09. 01. 2016. u 14:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pristalice kosovske oporbe u Prištini danas održavaju novi prosvjed na kojem ponovno traže poništavanje Bruxelleskog sporazuma koji se odnosi na osnivanje Zajednice srpskih općina i sporazuma o označavanju granice s Crnom Gorom, javlja Tanjug.

Oni su se okupili ispred zgrade Filološkog fakluteta u Prištini i u velikoj koloni uputili u centar grada prema zgradama skupštine i vlade gdje će biti održan prosvjed.

Velikom broju prosvjednika oko 14 sati pridružili su se lider Saveza za budućnost Kosova Ramush Haradinaj, zastupnica u Skupštini Kosova Donika Kadaj Bujupi i ostali predstavnici oporbe.

Na jednom od do sada najvećih prosvjeda, prosvjednici nose zastave Oslobodilačke vojske Kosova, Amerike i Albanije i uzvikuju parole protiv vlade, premijera Ise Mustafe i Zajednice srpskih općina.

U gradu je raspoređen veliki broj pripadnika kosovske policijske službe, a mnoge ulice su blokirane.

Pojačano prisustvo policije bilo je vidljivo i na magistralnim putevima, koji vode od Kosovske Mitrovice, Gnjilana i drugih gradova Kosova prema Prištini.

Kosovska oporba današnji prosvjed organizirala je jer smatra da je Ustavni sud donio negativnu ocjenu o osnivanju Zajednice srpskih općina.

Oporba traži i da se provede odluka Ustavnog suda kad je riječ o sporazumu o ZSO, prema kojoj određena načela tog sporazuma nisu u skladu s Ustavom i zakonima Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close