Hitna evakuacija

Na heliodrom mostarske bolnice prvi put sletio helikopter s unesrećenim

Vijesti / Flash | 02. 11. 2016. u 07:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je uspješno okončana vježba hitne medicinske evakuacije, koju su u Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) organizirali sa Oružanim snagama (OS) BiH i Županijskom bolnicom "Dr. Safet Mujić".

Tako je, prema planu vježbe, helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju OS BiH s područja Gornje Drežnice, sjeverno od Mostara, sletio na heliodrom mostarske bolnice s teško ozlijeđenim deminerom, pripadnikom tima FUCZ-a a s ciljem njegovog uspješnog medicinskog zbrinjavanja u predviđenoj vremenskoj proceduri.

Pomoćnik direktora u sektoru za organizaciju deminiranja i uništavanja eksplozivnih sredstava FUCZ Murat Baručija.

Baručija je naglasio kako je zadatak, prema planu, trebao biti završen u roku od sat vremena, uključujući polazak helikoptera OS BiH iz baze u Rajlovcu u Sarajevu do Drežnice,  odnosno do bolnice Dr. Safet Mujić.

Dodaje kako je bila riječ o kratkoj vježbi, odnosno kako bi to eventualno izgledalo ako bi došlo do slučaja nesreće na putu Drežnica-Konjsko-Karamanovi klanci gdje deminerski tim FUCZ radi na deminiranju.

''Deminiranje koje je počelo ovih dana, trebalo bi trajati do svibnja iduće godine, ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali'', zaključio je Baručija.

Inače, bolnica "Dr. Safet Mujić" je jedina u Federaciji BiH, koja ima heliodrom i to na novosagrađenoj zgradi Ginekologije.

Stoga je ova vježba, odnosno, prvo slijetanje helikoptera na ovaj heliodrom imala veliki značaj za osoblje bolnice "Dr. Safet Mujić" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close