GSS BiH

Na Čvrsnici zapeo planinar iz Hrvatske: U tijeku akcija spašavanja

Pripadnici Gorske službe spašavanja pokrenuli su akciju izvlačenja planinara iz Velike Gorice koji je zalutao na putu prema vrhu Čvrsnice.
Vijesti / Flash | 12. 08. 2021. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: F. Vilić / Pogled na vršni dio stijene Velikog kuka iz pravca pl. kuće Vilinac

Pripadnici Gorske službe spašavanja pokrenuli su akciju izvlačenja planinara iz Velike Gorice koji je zalutao na putu prema vrhu Čvrsnice. Planinar je zatražio pomoć nakon što se izgubio na putu prema opasnom vrhu na planini Čvrsnici.

Kako su priopćili iz Gorske službe spašavanja, nešto iza podneva su dobili poziv za pomoć hrvatskom državljaninu na prilazu vrhu Veliki Kuk na planini Čvrsnici. Po istome izvoru u akciju spašavanja krenuli su gorski spašavatelji GSS Jablanica, HGSS Čitluk, GSS Mostar i HGSS Mostar.

Kako je za Hinu potvrdio voditelj Gorske službe spašavanja iz Jablanice Ajdin Jašarević, planinar iz Velike Gorice nalazi se na dijelu okomice duge čak 1000 metara.

On je planinareći promašio stazu i došao do iznimno opasnoga dijela uspona na vrh Veliki kuk na planini Čvrsnici.

Prema Velikome kuku vodi jedan od najatraktivnijih uspona na bh. planinama iz kanjona Dive Grabovice.

Veliki Kuk je stijena koja sa svojih 1350 metara predstavlja najvišu stijenu na Balkanu. Ova stijena ima status via ferrata, a što znači da se radi o zaštićenoj penjačkoj ruti čijeg pravca se očito planinar iz Velike Gorice nije pridržavao.

Kopirati
Drag cursor here to close