Preglasavanje

Na čija će leđa pasti revizija?

Vijesti / Flash | 01. 03. 2017. u 11:52 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, kazao je danas da će razmisliti hoće li doći na sutrašnje konsultacije Predsjedništva koje je sazvao predsjedavajući Mladen Ivanić.

Konstatirao je da će Ivanić morati bolje pripremiti sjednicu nego onu koja se održala prošli tjedan.

''Gospodin Čović je i dalje stava da neće preglasavati, ali to će morati učiniti. Ja neću glasovati protiv prethodne odluke Predsjedništva iz 2002. godine, a to je da je Softić agent BiH'', rekao je Izetbegović, a prenose Nezavisne novine.

Komentirajući diplomatski incident, odnosno otvaranje pošte Mladena Ivanića, Izetbegović je rekao da ne zna otkud nekome ideja da u ovako osjetljivom trenutku to čini. Ističe da je i njegovo pismo otvoreno, ali on je zahtijevao da mu veleposlanica BiH u Nizozemskoj otvori pismo, te ne zna zašto bi to netko uradio i s Ivanovićevim pismom.

Izetbegović je konstatirao da Ivanić sada radi ono za sta je njega optuživao, a to je da djeluje izvaninstitucionalno i protiv Ustava proglašavajući se kao 'suveren', jer on to nije. Sva trojica članova Predsjedništva moraju stajati iza tog pisma koje je Ivanić uputio, smatra Izetbegović.

Kazao je da će prema Haagu najvjerojatnije otići tri pisma i da ne vjeruje u mogućnost konsenzusa.

No, Večerni list navodi i kada bi Čović kojim slučajem bio protiv revizije presude za Jugoslaviju, značajan dio hrvatske javnosti u BiH, ili u Hrvatskoj teško bi razumio takav pogled na serviranu priču o agresiji i proteklom ratu, razaranju gradova, ubojstvima, progonima......

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je sinoć da je za četvrtak, 2. ožujak, zakazao neformalne konzultacije članova Predsjedništva BiH povodom, kako kaže, izvaninstitucionalne odluke o pokretanju revizije presude Međunarodnog suda pravde protiv Srbije. Rekao je također i da od konzultacija ne očekuje ništa posebno jer on imam svoj stav, Izetbegović ima svoj, a Čović nešto između.

Kopirati
Drag cursor here to close