Zima

Na Bjelašnici -18, Stolac s dva stupnja najtopliji

Vijesti / Flash | 29. 12. 2014. u 07:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada slab snijeg, a u istočnim područjima padavine su obilnije.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati: Bjelašnica - 18 stupnjeva, Kupres - 11, Ivan-sedlo - 10, Livno - 8, Bugojno, Drvar i Sarajevo - 7, Tuzla - 6 , Bihać, Banja Luka, Doboj, Srebrenica, Sanski Most i Zenica - 5, Goražde - 3, Trebinje 0, Mostar 1 i Stolac 2 stupnja. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i raste.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini prijepodne oblačno, u drugoj polovini dana se očekuje razvedravanje. U Bosni će puhati vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najviša dnevna temperatura većinom između - 7 i - 2 stupnja, na jugu Hercegovine od 2 do 6 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza kaže kako će postupna stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na opću sliku.

Pri tome je i dalje neophodno voditi računa o zaštiti od niskih temperatura koje će predstavljati najveći problem za meteoropate i kronične bolesnike.

U Bosni će duže zadržavanje naoblake i padavine uzrokovati poteškoće osjetljivim osobama. S dolaskom noći će biti osjetno hladnije, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close