Europol

Na Balkanu uhićeno 58 osoba zbog krijumčarenja oružja

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 18:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akciji protiv krijumčarenja oružja na zapadnom Balkanu uhićeno je 58 osoba i zaplijenjeno 48 komada vatrenog oružja, dok je 127 ljudi spriječeno da uđu u te zemlje na graničnim prijelazima, priopćeno je danas iz Europske policijske službe (Europol).

U priopćenju se ističe da su tijekom zajedničke akcije, koja je od 27. do 29. siječnja koordinirana iz Operativnog centra Europola u Haagu, izvršeni pretresi, uglavnom na zapadnom Balkanu.

Prema navodima u izvještaju, provjereno je 246.000 osoba i tvrtki između zemalja sudionica operacija, uključujući 219 osoba i 14.800 vozila, piše Srna.

"Zaplijenjeno je 48 komada naoružanja, 833 komada streljiva, četiri ručne granate i oko 500 grama plastičnog eksploziva. Izvršena je zapaljena narkotika širom četiri zemlje", precizirano je u priopćenju.

Vlasti za provođenje zakona iz 19 zemalja zajedno sa Agencijom EU za zaštitu granica i Europolom udružili su snage u borbi protiv krijumčarenja oružja.

U operaciji su sudjelovale Albanija, Belgija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Grčka, Crna Gora, Nizozemska, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija i SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close