U Andamanskom moru

Myanmar: Pronađene olupine nestalog zrakoplova i tijela tri osobe

Vijesti / Flash | 08. 06. 2017. u 07:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Andamanskom moru pronađene su olupine vojnog transportnog zrakoplova koji je jučer nestao sa radara u Myanmaru, a koji je prevozio 120 osoba. Pronađena su i tijela najmanje tri osobe.

Glasnogovornik vojske general Mat Min Oo potvrdio je da je vojska tijekom potrage u Andamanskom moru pronašla tijela nekoliko putnika zrakoplova, koji je letio na relaciji Myeik-Yangon. Naveo je također kako je pronađen jedan kotač, te jedan dio olupina transportnog zrakoplova.

Oo je istaknuo kako su u blizini obale južnog mijanmarskog grada Laung Lonea pronađena trijela troje putnika, te da se radi o muškarcu, ženi i djetetu, javlja ANadolija.

Zrakoplov kineske proizvodnje tipa Y-8, sa turbopropelerskim motorom, nestao je jučer pola sata nakon uzlijetanja iz grada Myeika. U zrakoplovu su se nalazile 104 osobe, većinom porodice vojnika, te još 14 članova posade. U tijeku je potraga za ostalim putnicima, u koju je uključeno devet ratnih brodova, pet ratnih zrakoplova i tri helikoptera.

Regija u koju je zrakoplov pao, nalazi se 700 kilometara sjeverno od lokacije na kojoj je 8. ožujka 2014. godine sa radara nestao putnički avion Malaysia Airlinesa, na letu za Peking.

Olupine ovog zrakolova još uvijek nisu pronađene, a pretpostvlja se da je pao u južnom dijelu Indijskog oceana.

Kopirati
Drag cursor here to close