Dostavili informacije

MVPBiH o ruskoj ponudi cjepiva

''Kada je u pitanju Ruska Federacija, Ministarstvo se 22. siječnja pismom obratilo Federalnom ministarstvo zdravstva, kojim su se tražile karakteristike cjepiva Sputnjik V i Sinopharm, kao i sve ostale korisne informacije, te mogućnosti nabavke.''
Vijesti / Flash | 18. 03. 2021. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kada je u pitanju ponuda ruskog cjepiva protiv koronavirusa aktivno i blagovremeno reagiralo na zahtjeve svih institucija te informacije prikupljalo i proslijeđivalo nadležnim državnim i entitetskim ministarstvima odmah po njihovom primitku.

''Kada je u pitanju Ruska Federacija, Ministarstvo se 22. siječnja pismom obratilo Federalnom ministarstvo zdravstva, kojim su se tražile karakteristike cjepiva Sputnjik V i Sinopharm, kao i sve ostale korisne informacije, te mogućnosti nabavke. MVPBiH je na osnovu toga uputilo notu Veleposlanstvu Rusije u BiH'' - dodaje se u priopćenju.

Veleposlanstvo BiH iz Moskve 28. siječnja uputila je pismo s osnovnim informacijama o ruskom cjepivu Sputnjik V uz adekvatne priloge, a istog dana Veleposlanstvo Ruske Federacije u BiH uputila je notu kao odgovor na upit MVPBiH u vezi s namjerom bh. strane da nabavi rusko cjepivo Sputnjik V.

''Informirajući nas da je za tu proceduru nadležan Ruski fond direktnih investicija preporučili su direktan kontakt s Fondom'' - pojašnjeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Te informacije su proslijeđene Federalnom ministarstvu zdravstva i Ministarstvu civilnih poslova BiH te iz Ministarstva vanjskih poslova navode da su svoje obaveze izvršavali na vrijeme i dodaju da se za nabavku cjepiva i odluke o nabavkama, upite i odgovornost treba adresirati institucijama u čijim nadležnostima je ta oblast odbacujući sve neosnovane i neutemeljene optužbe prema njima.

''Jasno je da su građani BiH s pravom nezadovoljni, posebno imajući u vidu sve veći broj zaraženih i smrtnih slučajeva, ali je važno je da odgovornost konačno počnu preuzimati oni čija je ovo isključiva nadležnost, te da politički akteri ne koriste pandemiju za jeftine političke obračune'' - navodi se u priopćenju Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close