Istraga

Muriz Memić: Očekujem još uhićenja, a Alisin krvavi džemper su isjekli u kući

''Dženan mi daje ključnu snagu, ne mogu odustati, on bi rekao vidi mog oca kukavice, moj Jara mi daje pogon da nastavljam dalje'', kazao je Memić.
Vijesti / Flash | 27. 04. 2021. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pet godina slučaj Dženan Memić dobiva sve jasnije obrise napretka, pojavljuju se novi dokazi i imena, dogodila su se nova uhićenja, a Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana, kaže da je njihov petogodišnji vapaj počeo odzvanjati u ušima pravde.

''Nadam se da će uskoro biti još uhićenja, ja sam ih već najavljivao, paralelno istražujemo i mi i doprinijeli smo tome. Očekujemo veće ribe pa ćemo vidjeti, kaže Muriz i ponavlja onima koji su umiješani u sve ovo da "spavaju u tenama" i očekuju tko je slijedeći od njih'', izjavio je Memić za O kanal.

Posljednji uhićeni koji se dovodi u vezu sa ovim slučajem je Josip Barić, policijski službenik koji, kako Muriz kaže, nije izuzeo možda i ključni dokaz, krvavi džemper Alise Mutap.

''Josip Barić je vršio uviđaj u Kliničkom centru i ja sam mu dao izjavu tu noć, uzimao je i izjavu od Zijada Mutapa, Barić nije izuzeo ključan dokaz od Alise Mutap, a od Dženana je uzeo čak i čarape. Krvavi džemper mogao je biti ključni dokaz, čija je krv na njemu bila ne možemo znati ali smo čuli da je isječen, u kući Mutapa, oni su sve vješto iscenirali, ovo je uigrana ekipa koja je radila na zataškavanju ovog ubojstva'', tvrdi Memić.

Ključni dokazi nedostaju

Svih ovih 5 godina vršio je samostalnu istragu s odvjetnikom Ifetom Feragetom, smatra da je upravo to dovelo do pomaka u službenoj istrazi.

''Mi smo morali voditi istragu jer Kantonalno tužiteljstvo nije radilo svoj posao u početku, ali uspjeli smo sve razotkriti. Sva ova imena rezultat su i naše istrage, pomagali su nam mnogi policajci, tužitelji i vještaci. Ne može biti najpametniji Ševal Kovačević koji je izmislio prometnu nesreću. Snimci su također bili ključan dokaz od početka, ja Veliku Aleju znam bolje od njih, imamo snimke sa džamije u Lužanima gdje Dženan prolazi, a gdje je bio sat vremena onda? Ključni dokazi nedostaju'', naglašava on.

Među novima dokazima spominje se i sveska, navodno Zijada Mutapa, u kojoj su zabilježeni određeni podaci i informacije.

''Kažu da u njoj imaju podaci o meni i Arijani, možda je Esma Mutap opasnija od Zijada Mutapa, ne znam, neka budu spremni, vidjet ćemo nakon 5 godina što će imati reći'', poručio je Muriz Memić.

Dženan bi možda bio spašen

U ovom slučaju širi se i krug svjedoka, sada ih je ukupno 6, a Muriz Memić vjeruje da će ih biti još više.

''Sada mogu reći da ovo ipak ide kako treba, ali dugo traje i još dugo će trajati, Ifet i ja smo udarili na državu, valja sad sve to razotkriti. Očekujem još uhićenja, ne može stati na ovome, suočavao sam se sa indirektnim pritiscima, da se sve ovo zaustavi i spriječi jer narod je sve više vezan za ovaj slučaj. Dženan mi daje ključnu snagu, ne mogu odustati, on bi rekao vidi mog oca kukavice, moj Jara mi daje pogon da nastavljam dalje'', kazao je Memić.

Smatra da Ljubo i Bekrija Seferović ipak imaju svoju ulogu u svemu ovome, a nakon svega ipak vjeruje u pravdu i u to da će odgovorni biti propisno kažnjeni.

''Na snimcima iz kobne noći, kada je prijavljena nesreća, čuje se prvo da je prijavljena ozlijeđena djevojka, a nakon 9 minuta tek se javlja da postoji i drugi povrijeđeni, meni je liječnik kazao da se na vrijeme reagiralo, Dženan bi možda bio spašen, a što se zaista događalo tu noć zna samo Alisa Mutap, koja je izmislila amneziju'', kazao je Memić za O kanal, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close