formiran stožer

MUPRS: Građani sigurni, aktivnosti se odvijaju planiranom dinamikom

Vijesti / Flash | 25. 09. 2016. u 07:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanje sigurnosti na glasačkim mjestima na referendumu u Republici Srpskoj (RS) je uredno i sve aktivnosti se odvijaju planiranom dinamikom - priopćeno je Ministarstva unutarnjih poslova RS-a.

Policija je formirala stožer koji prati i poduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne sigurnosne situacije u tom bh. entitetu u predizbornoj kampanji, na dan lokalnih izbora i prilikom održavanja referenduma u RS, piše Fena.

Zbog održavanja referenduma o Danu RS-a, lokacije za izdavanje osobnih dokumenata MUP-a RS (referati osobnih iskaznica, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući i akviziciju) rade danas, 25. rujna od 7.00 do 19 sati.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet birača su: osobna iskaznica, putna isprava i vozačka dozvola.

S ciljem nesmetanog i sigurnog odvijanja svih aktivnosti povodom održavanja referenduma o Danu RS, ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač donio je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom prometu i zabrani prometovanja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač utvrdio je nedavno da entitetska policija "ovih dana ima određene indicije da iz pojedinih radikalnih krugova, naročito vehabijskih, može doći do pojedinačnih ugrožavanja institucija ili građana''.

Tada je potvrdio i da su podignute mjere sigurnosti u RS-u i da će policija intervenirati, ukoliko se dogodi ugrožavanje sigurnosti na teritoriji RS-a i bit će zaštićeni svi građani

Kopirati
Drag cursor here to close