mjere sigurnosti

MUPRS-a u predizbornoj kampanji osiguravao 929 javnih skupova

Vijesti / Flash | 30. 09. 2016. u 10:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka predizborne kampanje, 2. listopada, na području Republike Srpske do danas je održano ukupno 929 javnih skupova političkih stranaka, koje je osiguravala entitetska policija.

U predizbornom razdoblju, evidentirana su 53 incidenta, od kojih se najveći dio odnosi na cijepanje plakata i uništavanje oglasnih bilborda političkih stranka, navode iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) RS-a.

Na teritoriji Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka evidentirano je 14 incidenata, CJB Bijeljina osam, CJB Doboj 14, na području CJB Istočno Sarajevo 10, CJB Trebinje pet i CJB Prijedor dva incidenta.

S ciljem poduzimanja sigurnosnih mjera i radnji povodom održavanja lokalnih izbora na području BiH, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je donio naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom prometu tijekom 2. listopada.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje osobnih dokumenata MUP-a RS-a (referati osobnih iskaznica, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) radit će u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada 2016. godine od 7.00 do 19 sati.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet birača su: osobna iskaznica, putna isprava i vozačka dozvola.

Štab MUPRS-a "Izbori 2016'' prati i poduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne sigurnosne situacije u RS na dan lokalnih izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close