Adnan Mahmutović

MUPRS-a ima znanje, sposobnost i vještine za borbu protiv kriminala

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 14:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za provođenje zakona u jugoistočnoj Europi (SELEC) dodijelo je priznanje Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) dva priznanja za uspješno sudjelovanje u međunarodnim akcijama "Kula" i "Maska".

Zamjenik direktora Policije RS-a Darko Ćulum rekao je novinarima da je u ovim akcijama, provedenim u travnju i svibnju ove godine, uhićena 31 osoba, pretreseno oko 40 objekata, oduzeta određena količina droge, oružja i eksploziva, putničkih i terenskih vozila te cigareta.

Ćulum je rekao da entitetska policija surađuje u okviru SELEC-a u akcijama suzbijanja nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, krijumčarenju oružja i eksploziva te organizovanog i cyber kriminala.

Ćasnik za vezu BiH pri SELEC centru Adnan Mahmutović rekao je da je MUPRS-a pokazao da posjeduje dovoljan nivo znanja, sposobnosti i vještine da se može ravnopravno uključiti u borbu protiv transnacionalnog organiziranog kriminala i da bude jednako uspješan kao sve druge policijske agencije u regiji, ali i iz zemalja članica EU.

Podsjetio je da SELEC centar predstavlja dobar okvir za regionalnu suradnju agencija za provođenje zakona na području jugoistočne Europe i pruža podršku agencijama kada je riječ o razmjeni informacija i organiziranju zajedničkih akcija.

Tijkom akcija "Kula", realizirane u suradnji s MUP-om Crne Gore, zaplijenjeno je u RS-u 4,7 kilograma marihuane, 1,1 kilogram hašiša, a Tužiteljstvu BiH podnesen je izvještaj protiv četiri osobe za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet droge.

Nakon akcije "Maska", provedene u suradnji s MUP-ovima Hrvatske i Crne Gore, kao i SELEC centrom, Tužiteljstvu BiH su podnesena dva izvještaja protiv 16 osoba za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet droga i krijumčarenje.

Kopirati
Drag cursor here to close