Uskoro prestaje amnestija

MUP ŽZH: Predajte ili registrirajte oružje

Rok za predaju ili registraciju oružja prema ovom zakonu istječe 18. travnja 2019. godine.
Vijesti / Flash | 18. 01. 2019. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke želi podsjetiti građane da su stupanjem na snagu Zakona o oružju i streljivu ("Narodne novine ŽZH" br. 5/17 i br. 16/18 ) propisani novi uvjeti za nabavu, držanje i nošenje, oduzimanje i promet oružja i streljiva, popravljanje i prepravljanje oružja, osnivanje civilnih strelišta, vođenje evidencija te nadzor nad primjenom ovog Zakona.

Fizičke i pravne osobe koje drže oružje bez isprava o oružju, isto mogu prijaviti policijskoj upravi, prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta. Ukoliko to oružje ne potječe iz kaznenog djela i nije predmet potrage, i ako su ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom, izdat će im se odgovarajuća isprava za takvo oružje, a protiv tih osoba neće se voditi sudski postupak.

Fizičke i pravne osobe koje posjeduju oružje i streljivo čija je nabava, držanje i nošenje prema odredbama ovog zakona zabranjeno, dužne su to oružje i streljivo prijaviti policijskoj upravi prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta, a protiv tih osoba neće se voditi kazneni postupak.

Rok za predaju ili registraciju naprijed navedenog oružja prema ovom zakonu istječe 18. travnja 2019. godine te se građani još jednom pozivaju da naprijed navedeno oružje predaju odnosno registriraju, objavljeno je na službenoj web stranici MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close