Bez potvrda

MUP RH potvrdio: Preko granice kao i prije pandemije

Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH je bila važeća do 30. travnja 2022. godine
Vijesti / Flash | 01. 05. 2022. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za ulazak u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine više nije potrebno zadovoljenje epidemioloških uvjeta. Informacije to koju nam je u nedjelju potvrdilo Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) RH.

Kako su kazali za Bljesak.info trenutno su na snazi uvjeti kako i prije pandemije.

“Ulazak u RH dozvoljen uz uvažavanje uvjeta ulaska koji su bili važeći prije epidemije Covid 19, odnosno uz uvjete propisane Zakonikom o schengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr. (bez udovoljavanja epidemiološkim uvjetima)”, naveli su iz MUP-a RH.

Kako navode “Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH je bila važeća do 30. travnja 2022. godine” i ista Odluka, tvrde, više nije produžena.

Izvor: MUP RH / Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza RH od 7. travnja 2022.

Podsjećamo, ranija Odluka glasila je da državljani trećih zemalja, među kojima su i državljani BiH, moći će prelaziti granicu bez dokazivanja razloga zbog kojega dolaze, tj. bit će dovoljno da ispunjavaju epidemiološke uvjete, odnosno dovoljno da posjeduju COVID potvrdu. U istoj Odluci osobama koje dolaze iz Europske unije nije bila potrebna COVID potvrda.

Ranija Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske donesena je 7. travnja i bila je na snazi do kraja istog mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close