Reagiranje

MUP HNŽ: Zlonamjerni napadi na neovisnost policije

''Ističemo da policija ne postupa po nečijim željama, niti će podleći bilo kakvim političkim pritiscima, medijskim napadima i drugim pokušajima destabiliziranja''
Vijesti / Flash | 08. 01. 2021. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priopćenjem za javnost danas se oglasio MUP HNŽ-a, reagirajući - kako kažu, na 'nedopustive, bezobzirne i neutemeljene pritiske i optužbe različitih političkih subjekata i građanskih udruga' na rad policijskih službenika MUP-a HNŽ-a.

Iz MUP-a navode kako se pritisci i optužbe odnose na navodno ''nezakonito postupanje'', ''maltretiranje građana'', ''kršenje ljudskih prava'', ''postupanje u interesu političkih stranaka'' i sl.

Shodne tome, priopćenjem za javnost su odbacili takve tvrdnje.

''Odlučno odbacujemo takve tvrdnje i napise u pojedinim medijima, te ih smatramo zlonamjernim napadima na neovisnost i profesionalnost policijske službe. MUP HNŽ se ponosi dostignutom razinom standarda i profesionalnosti svoje policije, kao i njenim multietničkim sastavom'', navode u priopćenju - te dodaju:

''Trenutno ovo Ministarstvo, odnosno mjesno i stvarno nadležna Policijska uprava Mostar, postupa na temelju Zahtjeva za prikupljanje dodatnih obavještenja Kantonalnog tužilaštva HNŽ zbog sumnji na počinjenje više krivičnih djela, i to: ''Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz čl. 340. KZ-a FBiH, ''Izborna prijevara'' iz čl. 198. KZ FBiH, ''Ovjeravanje neistinitog sadržaja'' iz čl. 375. i ''Zloupotreba položaja i ovlaštenja'' iz čl. 383. st.1. KZ-a FBiH.''

Kažu i da policija  u ovom, kao i u svim drugim slučajevima postupa profesionalno i na temelju ovlaštenja propisanih Zakonom o policijskim službenicima HNK i Zakonom o kaznenom postupku FBiH poštujući sva zakonom zagarantirana prava građana i vodeći računa o propisanim epidemiološkim mjerama.

''Ističemo da policija ne postupa po nečijim željama, niti će podleći bilo kakvim političkim pritiscima, medijskim napadima i drugim pokušajima destabiliziranja, nego će sve svoje zadaće i dalje obavljati profesionalno, stručno i u okvirima zakonom propisanih ovlasti'', stoji na kraju priopćenja MUP-a HNŽ-a.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close