pojačane kontrole

MUP HNŽ provodi akciju Mirni blagdani

Vijesti / Flash | 25. 12. 2016. u 10:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP HNŽ-a od 19. prosinca ove do 15. siječnja sljedeće godine provodi akciju Mirni blagdani. U novom razdoblju MUP namjerava pojačati policijske kontrole s ciljem suzbijanja neovlaštene prodaje i upotrebe pirotehnike i ostalih eksplozivnih sredstava, točenja i prodaje alkohola maloljetnim osobama, korištenja i prodaje nedozvoljenih narkotičkih sredstava, te upravljanja motornim vozilima u alkoholiziranom stanju. MUP će tako, uprkos brojnim problemima na koje je nedavno skrenuta pažnja prosvjednom šetnjom, ipak uraditi sve u svojoj moći da božićni i novogodišnji praznici u ovoj županiji proteknu bez incidenata i nesreća, prenosi Oslobođenje.

U operativnom centru MUP-a kazali su da tijekom praznika sve organizacijske jedinice Uprave policije poduzimaju mjere i radnje s ciljem očuvanja mira i zaštite javnih dobara i privatne imovine. Posebno će zaštićene biti lokacije na kojima će se građani okupljati, kao i objekti nad kojima se vrši tehnička i fizička zaštita.

Naglasak akcije, prema riječima glasnogovornika MUP-a Ljudevita Marića, jeste suzbijanje nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava. MUP će također detaljno nadgledati i eventualno točenje alkohola maloljetnicima, dok će na cestama u cijeloj Županiji biti pojačane patrole, uz posebnu pažnju koja će se obratiti na prostore veleposlanstava i institucija u kojima borave strani državljani.

''Na ovaj korak smo se odlučili nakon posljednjih nemilih scena u drugim državama. Radimo u suradnji s ostalim agencijama, a sačinjen je i kvalitetan operativni plan kojim ćemo nastojati sigurnost građana županije dovesti na visoku razinu. Naša želja je da blagdani u HNŽ-u proteknu bez i najmanjeg incidenta, te da kvalitetno zaštitimo privatnu imovinu svih građana'', rekao je Marić.

Potvrdio je i da je prošlosezonska akcija istog imena polučila odlične rezultate, kao i da je policija u vrijeme praznika prošle godine zaplijenila veće količine nedozvoljenih pirotehničkih sredstava. Praznici su koncem 2015. protekli bez problema, a u MUP-u vjeruju da će tako biti i ovog puta.

Osobe koje budu maloljetnicima prodavale pirotehniku, kao i one koje ne ispoštuju naredbe o zabrani točenja alkohola, odgovarat će shodno zakonima koji su na snazi u HNŽ-u. Napomenimo i da su za upotrebu dozvoljena samo ona pirotehnička sredstva koja imaju deklaraciju nadležnih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close