Ministar MUP-a KS

Mulabdić: Otmice djece u BiH ne događaju se često

Posljednja otmica u Sarajevu, prije ove jučerašnje, bila je ona u prosincu 2004. godine.
Vijesti / Flash | 06. 07. 2018. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon šokantnog slučaja otmice bebe u sarajevskoj općini Hadžići, Vedran Mulabdić, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je da se otmice djece u Bosni i Hercegovini, kao ni u glavnom gradu naše države, ne događaju često.

Posljednja otmica u Sarajevu, prije ove jučerašnje, bila je ona u prosincu 2004. godine, kada je bio otet, tada šestogodišnji Mak Varešanović, sin tadašnjeg sportskog direktora FK Sarajevo Mirze Varešanovića.

''Odmah nakon prijave da se u Hadžićima jučer dogodila otmica djeteta, pokrenuta je opsežna policijska potraga. Brzom i efikasnom istragom te pronalaskom i identifikacijom počinitelja ovog kaznenog djela, te pronalaskom žive i zdrave bebe u istom danu kada je oteta, policijski službenici MUP-a KS i menadžment Uprave policije još jednom su dokazali da su spremni i sposobni odgovoriti na najozbiljnije sigurnosne izazove pred kojima se nađu. Ponosan sam na policijske službenike koji su sudjelovali u rasvjetljavanju ovog kaznenog djela i čestitam im na uspješno izvedenoj akciji. Također, želim zahvaliti našim građanima na njihovoj svesrdnoj pomoći koju smo imali tijekom čitave akcije'', kazao je Mulabdić, prenosi Avaz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close