Europa puna laži

Mugabe kritizirao aktiviste za prava homoseksualaca, europske zemlje i opoziciju

Vijesti / Flash | 19. 04. 2014. u 07:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zimbabveanski predsjednik Robert Mugabe u petak je kritizirao aktiviste za prava homoseksualaca, neprijateljske europske zemlje i prkosnu opoziciju, dok njegova zemlja slavi godišnjicu nezavisnosti od Britanije iz 1980. godine.

Mugabe, revolucionar koji se pretvorio u državnog vođu i trenutno je u 90-im godinama života, održao je jednosatni govor pred desetinama tisuća pristalica koji su se okupili na golemom Nacionalnom sportskom stadionu u zapadnim predgrađima prijestolnice, Hararea, prenosi Xinhua.

I u ranijim prilikama, zimbabveanski čelnik nije ni najmanje pokušavao prikriti prezir prema neprijateljima.

On se obrušio na europske zemlje koje nisu priznale uvjerljive pobjede njega i njegove stranke Zanu-PF na prošlogodišnjim predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

- Europa je puna laži. Jučerašnja Europa je nestala, a današnja Europa nema principa. Europa nikada neće prihvatiti vladu Zanu-PF u našoj zemlji - izjavio je Mugabe, koji je skupa sa svojom suprugom na listi sankcija EU od 2002. godine.

On je optužio Zapad za promoviranje prava homoseksualaca u Africi, a posebno zbog smanjenja pomoći Ugandi nakon što je ta zemlja usvojila zakon protiv homoseksualizma.

- Pustimo Europi njene homoseksualne nonsense i neka živi s tim. Mi to nikada nećemo imati ovdje. Svaki diplomat koji progovori o homoseksualnosti (u Zimbabveu) bit će izbačen iz zemlje - izjavio je Mugabe.

On je upozorio lokalnu grupu za prava homoseksualaca, "Gayevi i lezbijke Zimbavea" da ne regrutiraju svoje sljedbenike s koledža i univerziteta, nazivajući zakonski registriranu grupu tajnom organizacijom za koju nije donedavno znao ništa.

Govoreći o opoziciji, Mugabe je izjavio da njegova vlada neće sjediti i promatrati neke pripadnike opozicije, uz pomoć nekih nevladinih organizacija, kako pokušavaju destabilizirati zemlju.

Kopirati
Drag cursor here to close