Peter Sijarto

Možemo poraziti ISIL ili će oni poraziti nas

Vijesti / Flash | 03. 12. 2015. u 16:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas u Beogradu da se moraju ujediniti snage u borbi protiv terorizma i Islamske države, čije jačanje može dovesti do destabilizacije Europe, javlja Tanjug.

Sijarto, koji sudjeluje u radu 22. Ministarskog vijeća OESS-a, smatra da Europa zbog migrantske krize ne može zašiti svoje vanjske granice i upozorio da će Islamska država, ukoliko ne bude zaustavljena, osvojiti još teritorija, što će za posljedicu imati još više migranata u Europi i destabilizaciju starog kontinenta.

Ako ne budemo zaustavili Islamsku države, imat ćemo i ogroman, nekontroliran pritisak migranata, na stotine i tisuće ljudi na teritoriju Europe, a za najveći broj njih nećemo saznati tko su i zašto dolaze u Europu, a to je velika sigurnosna prijetnja, rekao je Sijarto.

Sijarto je istaknuo da, iako postoji široka međunarodna koalicija, još nije postignut presudni uspjeh, te da se mora dati doprinos vojnim akcijama, financiranjem i izgradnjom kapaciteta. Moramo se boriti i poraziti ISIS ili će oni poraziti nas, rekao je Sijarto. On je ocijenio i da je civilizirani svijet brutalno i organizirano napadan proteklom razdoblju. Terorističke napadi u Parizu, Bejrutu i ruski zrakoplov koji je oboren iznad Sinaja predstavljaju dokaz da teroristi neće imati milosti za nas, rekao je Sijarto i dodao da su potrebni zajednički napori da se dobije rat protiv terorizma.

Kopirati
Drag cursor here to close