SIP

Može se biti ministar i iz zatvora?

Vijesti / Flash | 14. 01. 2016. u 10:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo donijelo odluku da kadrovi SBB-a Bakir Dautbašić i Sead Jusić ispunjavaju sve uvjete za funkcije ministra i zamjenika ministra u Vijeću ministara BiH, jasno je da otežavajuću okolnost ne predstavlja ni činjenica da je Dautbašić u ponedjeljak uhićen zbog optužbe za ometanja istrage u postupku koji vode Tužiteljstvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija, navodi BHRT.

Očigledno je, navodi BHRT, da je Središnje izborno povjerenstvo ocjenu dalo poštujući to da nitko nije kriv dok se to pravosnažno ne dokaže na sudu.

''Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je odluku da predloženi kandidati za funkcije u Vijeću ministara Bakir Dautbašić i Sead Jusić ispunjavaju uvjete propisane članom 10T Zakona o Vijeću ministara BiH, za funkcije na koje su predloženi'', potvrdila je za BHRT glasnogovornica Povjerenstva Maksida Pirić.

Nakon što su smijenjeni kadrovi Demokratske fronte u Vijeću ministara, SBB kao novi koalicijski partner u Vijeću ministara BiH kandidirao je Bakira Dautbašića za funkciju ministra prometa i komunikacija, te Seada Jusića za zamjenika ministra obrane BiH Vijeću ministara.

Istodobno, Sud BiH Dautbašiću je odredio jednomjesečni pritvor, a koalicijski partneri SDA i SBB suglasni su kako se sve ovo rati jer nekome smeta ''bošnjačko jedinstvo'' i da želi rat bošnjačkih lidera.

Inače, portal Žurnal objavio je kako je nekoliko do sada nepoznatih detalja izrekao državni tužitelj Božo Mihajlović, obrazlažući zahtjev za izricanje mjere pritvora Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman.

U obrazloženju, navodi Žurnal, Mihajlović nije zaobišao ni lidera SBB-a, ni šefa Misije OSCE-A u BiH, potom službenika veleposlanstva SAD-a u BiH te urednika s FTV-a.

.

Kopirati
Drag cursor here to close