Provodi se

Možda vas posjete anketari: Istraživanje o prihodima, siromaštvu i uvjetima života bh. građana

Prikupljeni podaci koristit će se za dobivanje glavnih socijalnih indikatora na razini Bosne i Hercegovine i entiteta.
Vijesti / Flash | 23. 05. 2022. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za statistiku BiH, u suradnji s entitetskim zavodima za statistiku provodi, prvi put u punom obimu, istraživanje o prihodima i uvjetima života građana Bosne i Hercegovine (SILC).

Cilj istraživanja je da se prikupe podaci o prihodima, siromaštvu, socijalnoj isključenosti, materijalnoj deprivaciji, socio-ekonomskim karakteristikama pojedinaca i uvjetima života.

Prikupljeni podaci koristit će se za dobivanje glavnih socijalnih indikatora na razini Bosne i Hercegovine i entiteta. Budući da je realizacija ankete usklađena s Eurostatovom metodologijom podaci će također biti i međunarodno usporedivi.

Za potrebe ovog istraživanja anketa se provodi na području cijele Bosne i Hercegovine na reprezentativnom uzorku slučajno odabranih domaćinstava, u razdoblju svibnja-srpnja 2022. godine. Anketu će provoditi ovlašteni i educirani anketari, angažirani od strane službenih statističkih institucija u BiH.

Statističke institucije Bosne i Hercegovine garantiraju da će, u skladu sa Zakonom o statistici BiH i Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi, da će ispitanici ostati potpuno anonimni i mole građane za aktivnu suradnju u realizaciji ove važne aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close