Počelo je

Mostarski vatrogasci gase požar na dvije lokacije, pridružili im se i vatrogasci iz Širokog

''Požar iznad Sretnica izbio je danas u 14.55, dok požar iznad Ljutog Doca gori od ranije. Na terenu su tri ekipe.Trenutno ne raspolažemo s informacija'', kazali su.
Vijesti / Flash | 25. 03. 2022. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski vatrogasci trenutno se bore s požarima na dvije lokacije, Sretnica i Podgorje. Kako je iz PVP Mostar rečeno za Bljesak info, na terenu su tri ekipe s vatrogasnim vozilima, a u gašenju požara sudjeluju i vatrogasci iz Širokog Brijega.

''Požar iznad Sretnica izbio je danas u 14.55, dok požar iznad Ljutog Doca gori od ranije. Na terenu su tri ekipe.Trenutno ne raspolažemo s više informacija'', kazali su.

Vatra je zahvatila područje na granici gradskih područja Mostara i Širokog Brijega te općine Čitluk.

Podsjetimo, na području Hercegovine danas je bilo aktivno više požara. U HNŽ-u u četvrtak je zabilježeno čak 50 požara.

Foto: Bljesak.info / U gašenju požara sudjeluju i vatrogasci iz Širokog Brijega.

Požar iz Širokog Brijega širio se prema Donjoj Blatnici, gdje je jednim dijelom zahvatio i općinu Čitluk, ali na nepristupačnom terenu. Na području Konjica danas su bila aktivna četiri požara, i to: u Spiljanima (šire područje prema selu Dubočani), sela Trusina - Obri, zatim Ljubuča (Bjelimići) i područje Jažvi koji se proširio do deponije Vrabač.

Bolja situacija nije ni u Općni Prozor Rama gdje već danim gori na više lokacija. Šuma je gorjela na nekoliko područja, odnosno u blizini sela Duge, u selu Perići i između sela Perići i Dobroša. Požari su samo djelomično ugašeni zbog nepristupačnog terena.

Stanje s požarima u čapljinskoj općini nikada nije bilo teže kao u prva tri mjeseca 2022. godine. Od početka godine djelatnici Profesionalne protupožarne postrojbe Čapljina imali su skoro 400 intervencija. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close