Do kraja

Mostarski studenti nezadovoljni: Na prosvjedima tražili svoja prava

Vijesti / Flash | 15. 03. 2016. u 17:53 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotinjak studenata Studentskog doma Mostar, okupilo se na prosvjedima u utorak popodne kako bi izrazili nezadovoljstvo radom Uprave i direktora Doma.

Studenti su prosvjedovali zbog postavljenog ultimatuma plaćanja mjesečne naknade do 15. u mjesecu, jer ukoliko ne izmire obveze ukidaju im se obroci za taj mjesec, te može doći do isključenja iz doma.

Direktor doma je studentima koji nisu izmirili mjesečne obveze danas, blokirao kartice za obroke.

Studenti su najavili bojkotiranje cijelog sustava rada Studentskog doma Mostar i još veće prosvjede ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

"U natječaju za primanje studenata u dom nikada nije navedena cijena, usluge osoblja tj. kuhara su na niskoj razini, mi želimo da se broj obroka poveća na 40. Udjeljivali su nam proteklih mjeseci različite novčane kazne za koje nikad nismo dobili račun, u jednokrevetne sobe ubacivali su dva kreveta, i pri tome prikazivali zakonu samo jedan, te prali novac" rekla je jedna od organizatorica prosvjeda nazočnim studentima.

Studenti su podržali prosvjede, te očekuju razgovor s direktorom doma, inače će za tjedan dana održati rigoroznije prosvjede.

Kopirati
Drag cursor here to close