Prosvjed roditelja u Mostaru

Mostarski roditelji: Napravite ambulantu, a ne Centar za liječenje ovisnosti

Prosvjednici dodaju kako od ovoga s centrom ne treba praviti političko nego životno pitanje.
Vijesti / Flash | 06. 06. 2018. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruge ''Naša djeca'' Mostar i Vijeće roditelja O.Š. 'Ilija Jakovljević' održali su mirni prosvjed zbog izmještanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar.

Naime, Centar će se premjestiti na novu lokaciju koja se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole 'Ilija Jakovljević', ispred koje održan prosvjedi.

''Okupili smo se ovdje kako bismo izrazili nezadovoljstvo činjenicom da se jedan takav objekt nalazi svega 50 metara od Osnovne škole. Želimo da se djeci stvori primjerenije i sigurnije okruženje, a ovisnicima primjeren centar koji će zadovoljiti njihove potrebe za stručnim i odgovarajućim liječenjem'', istaknuto je na skupu.

Prosvjednici dodaju  kako od ovog problema ne treba praviti političko, nego životno pitanje.

''Školsko područje nije primjeren prostor za Centar. Svi korisnici Centra su zaslužili liječenje i da se liječnici brinu o njima. Nadam se da će vlasti pronaći adekvatno mjesto za ovaj Centar'', kazala je ravnateljica škole Lidija Markotić u obraćanju medijima.

''Gdje se god nalazio ovaj Centar on će nažalost biti smetnja, ali najveća smetnja je ovdje pored škole. Nadam se da će ova peticija uroditi plodom, te da će se centar smjestiti na adekvatno mjesto. Samo treba otići do prijašnje lokacije Centra, pa ćete vidjeti što se sve može naći tu i kakva je nehigijena u pitanju. Svi su u opasnosti'', rekao je za Bljesak.info roditelj jednog od učenika koji pohađa ovu školu.

Jedna majka poručila je kako bi bilo bolje da Grad napravi ambulantu u ovom najnapučenijem mostarskom naselju, a ne Centar za liječenje ovisnosti.

Po riječima glasnogovornice Udruge osim roditelja, izmještanjem centra, kao i njegovom ranijom lokacijom, nezadovoljni su i građani koji žive u njegovoj blizini.
 
''I roditelji i djeca su uplašeni, a vlasti ostaju nijeme na sve njihove zahtjeve'', naglasila je Mirjana Laganin. Ustvrdila je kako je centar i ranije bio na neprimjerenom mjestu u blizini osnovne škole, a sada se radi rekonstrukcija prostora te se centar izmješta također na neprijemjereno mjesto, odnosno opet u blizini škole.
 
Današnji prosvjed organiziralo je Vijeće roditelja Osnovne škole 'Ilija Jakovljević', a do sada je prikupljeno 400 potpisa kako bi se Centar izmjestio na drugu lokaciju.

Podsjetimo danas je i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanske županije izrazilo podršku prosvjedu roditelja.
 
''Svjesni smo potrebe za postojanjem ovakvog oblika pomoći ovisnim osobama. Razumijemo i potrebe Grada Mostara za izmještanjem navedenog Centra, međutim imamo na umu da postojanje ovakve ustanove u neposrednoj blizini osnovne škole, koju pohađaju maloljetni učenici, može biti problematičnog karaktera. Smatramo da škola, kao i njeno neposredno okruženje treba biti najsigurnije mjesto za učenike i nesmetano odvijanje odgojno-obrazovnog procesa'', naveli su danas  iz Ministarstva.
Kopirati
Drag cursor here to close