Mušica

'Mostarski revolucionar': Ovi na vlasti odlaze u povijest

Vijesti / Flash | 02. 04. 2017. u 13:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muharem Hindić, među Mostarcima poznat pod nadimkom Mušica, već četiri godine dane provodi prosvjedujući protiv aktualne vlasti i, kako kaže, na taj način se bori za mlade koji odlaze, tražeći sreću u Europi i svijetu. Kaže da nema namjeru prestati s prosvjedom dok na vlast ne dođu upravo mladi, pošteni i školovani ljudi.

Prvi put je s transparentima na Španjolski trg došao kad se pojavio problem s matičnim brojem, a od tog dana do danas zemlja i grad u kojemu živi suočili su se s brojnim problemima. Za sve to krivca je našao samo u onima koji vladaju.

''Uvjeren sam da ću ustrajati u borbi za sretniju BiH. Ovi koji danas vladaju su gotovi, uskoro će otići u povijest, jer im prevareni narod više ne vjeruje. Osjeti se ogromno nezadovoljstvo, ljudi prosvjeduju i dižu glas, a to je dobar znak. Nijedna od ovih stranaka ne zaslužuje da vlada, a pod tim mislim na užasne vladajuće i na lažnu opoziciju.

Oni koji vladaju uspješno su zavadili narode, doveli do bujanja nacionalizma, a sad bi da nas uče i pametuju kako treba živjeti i raditi, svaki put ističući da to trebamo činiti razdvojeno, a to se tako nigdje u svijetu ne radi", ističe Hindić.

Jedino rješenje za napaćenu zemlju je, po njemu, rušenje vlasti i dolazak mladih koji su mu svih godina otkad se bori na Španjolskom trgu i najveća podrška.

''Oni su uz mene, dolaze svakodnevno i podržavaju me. Većina ih neće izaći na izbore, jer nemaju kome dati glas, gledajući kako preživjeti od pomoći roditelja, bez perspektive bjesomučno nastojeći da odu vani, iako vole zemlju i grad. Oni žele živjeti sretno na svom ognjištu, ali ne u privatnim oligarhijama i državi koju je prisvojilo nekoliko ljudi'', dodaje Hindić, prenosi 'Oslobođenje'.

Uvjeren je i da izbora u 2018. neće biti, a zbog toga pretjerano i ne žali.

Kopirati
Drag cursor here to close