Godišnja konferencija

Mostarski Crveni križ podijelio preko 250 tisuća obroka

Nakon konferencije uručeno je 400 novčanih poklon bonova u vrijednosti od po 50 maraka za socijalno ugrožene građane, koje je Crveni križ osigurao u suradnji s Crvenim križem Švicarske.
Vijesti / Flash | 28. 12. 2018. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ (CK) Grada Mostara od dolaska migranata u Izbjeglički centar Salakovac 18. svibnja tekuće godine do danas, pomoć je svakodnevno osigurao za oko 230 migranata, izjavio je tajnik CK Mostar Alen Kajtaz i dodao kako je pomoć pružena i onim migrantima koji su bili u prolazu.

Govoreći na godišnjoj konferenciji za novinare o aktivnostima te organizacije u 2018. godini, posebice zbrinjavanju socijalno ugroženih kategorija stanovništva i suočavanju s migrantskom krizom u BiH, Kajtaz je istaknuo kako je Crveni križ u protekloj godini osigurao 103.290 obroka za svoje redovite korisnike i 149.892 obroka za migrante.

Foto: Bljesak.info / Konferencija mostarskog Crvenog križa

''U 2018. godini Crveni križ Mostar osigurao je i distribuirao preko 250 paketa pelena za djecu, zatim preko 300 paketa pelena za odrasle, preko 300 paketa hrane, 2384 higijenska paketa, preko 3.5 tone raznog voća, preko 2000 slatkiša za djecu, 60 uljnih radijatora za migrante, 250 kompleta posuđa, 300 paketa odjeće i obuće, 103.290 obroka za korisnike CK i 149.892 obroka za migrante'', kazao je Kajtaz i dodao kako su, pored ostaloga, osigurali preko 6.500 zahvalnih obroka za darivatelje krvi.

Zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli u realiziranju navedenih aktivnosti Crvenog križa Grada Mostara te pozvao sve one koji su u mogućnosti da se uključe u njihove akcije jer, kako je kazao, bez pomoći šire zajednice sve ovo ne bi bilo moguće raditi.

Foto: Bljesak.info / Kajtaz i Sabljić

Predsjednik Mladih Crvenog križa Grada Mostara Merdin Sabljić također je zahvalio svima koji su se priključili aktivnostima CK Mostar, kazavši kako su, kada su u pitanju migranti, veliki posao odradili mladi volonteri te organizacije, ali da im se priključio i veliki broj mladih koji su prvi put bili dio tima CK Mostar.  

Nakon konferencije uručeno je 400 novčanih poklon bonova u vrijednosti od po 50 maraka za socijalno ugrožene građane, koje je Crveni križ osigurao u suradnji s Crvenim križem Švicarske.

Kopirati
Drag cursor here to close