Zenica

Mostarska policija na vježbama suzbijanja nereda

Vijesti / Flash | 09. 11. 2015. u 16:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mješoviti timovi pripadnika specijalnih policijskih jedinica Federalne uprave policije i ministarstava unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanske županije i Zeničko-dobojskog kantona u srijedu će  izvesti združenu pokaznu vježbu na lokalitetu Omladinskog naselja u mjestu Nemila kod Zenice na kojoj će uvježbavati zajedničko djelovanje u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, te prelaska u krizno stanje.

"Planirano je da na vježbi bude prezentirano i demonstrirano reagiranje i postupanje policijskih snaga na kontroli i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira koji prerasta u krizno stanje, a u naznačenim aktivnostima će sudjelovati 600 policijskih službenika iz pet navedenih policijskih agencija. Prije početka vježbe bit će održan sastanak koordinacije direktora Federalne uprave policije sa policijskim komesarima županija, na kojem će biti razmatrano aktualno stanje sigurnosti na području Federacije BiH", priopćeno je Feni iz Ureda za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUPZDŽ.

Podsjetimo, Vlada HNŽ je na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova, prošli tjedan usvojila Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava iz Proračuna HNŽ za 2015. godinu za nabavu dijelova odora za policiju u iznosu od 297.500,00 KM, te zamjenu plinskih maski u iznosu od 40.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close