Alarmantno stanje

Mostarska policija: Bez opreme smo, nećemo na teren!

Maske i rukavice, kako kažu, traže sami od kolega i iz drugih hitnih službi.
Vijesti / Flash | 31. 03. 2020. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski policajci sami se snalaze za zaštitnu opremu kako bi mogli koliko-toliko sigurno obaviti zadatke tijekom redovitih smjena. No, njihovo strpljenje je pri kraju.

Naime, u utorak navečer fotoreporteru portala Bljesak.info policajci su se požalili da mostarska policija oskudjeva potrebnom opremom.

Tijekom susreta na ulici, željeli su da se javnost upozna s činjenicom da su spremni ne izlaziti više na teren ako im se ne osigura zaštitna oprema

Maske i rukavice, kako kažu, traže sami od kolega i iz drugih hitnih službi.

''Znamo da su maske i rukavice svima potrebne. Ali maske koje smo dobili na početku ove situacije u našem gradu jednostavno nisu dovoljne za naše svakodnevne izlaske na teren'', požalio nam se policajac rekavši kako službeni apeli nisu urodili plodom.

Patrola, koju smo zatekli prilikom kontrole pridržavaju li se građani policijskog sata, požalila se kako svakodnevno dolaze u kontakt s brojnim ljudima te da je sastavni dio njihova posla i provjera osoba u samoizolaciji. Zbog toga, smatraju, zaslužuju da ih se opremi.

Podsjećamo, proteklog tjedna javnosti se obratio i Sindikat policije HNŽ-a koji je od Vlade HNŽ-a zatražio ''bolju i ažurniju opskrbljenost osnovnom zaštitnom opremom (zaštitne maske, rukavice...) u cilju zaštite života i zdravlja policijskih službenika i njihovih obitelji, te poduzimanje maksimalne dezinfekcije objekata i vozila koja koristi MUP HNŽ''.

Nakon toga je Eugen Ćubela, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ, rekao kako je ''nabavka opreme u tijeku''.

''Donacije su tu, čekamo još par dana da možemo opremiti kompletno sve. Građani od ujutru (utorak, op.a.) mogu očekivati dijeljenje maski. Imamo vatrogasce, medicinske djelatnike, one koji dolaze na radna mjesta, dosta njih se snašlo, no evo čekamo donacije i u narednih dana će sigurno oprema biti tu'', rekao je Ćubela na press konferenciji za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close