Vlada FBiH

Mostarka na čelu Vladinog tima za koordinaciju s EU

Vijesti / Flash | 24. 03. 2016. u 13:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici dana je suglasnost na Prijedlog ugovora o savjetovanju između Vlade FBiH i Međunarodne financijske korporacije, a za potpisivanje Ugovora je, u ime Vlade FBiH, ovlašten premijer FBiH Fadil Novalić. Vlada FBiH donijela je Odluku o poništavanju javnog natječaja objavljenog 2.12.2015. godine, te o raspisivanju ponovnog javnog natječaja za izbor i imenovanje direktora Agencije za privatizaciju u FBiH. Utvrdila je opće uvjete za izbor i imenovanje direktora APF-a i tekst novog javnog natječaja.

Danas je Vlada utvrdila uvjete i kriterije za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, te donijela Odluku o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje zamjenika direktora ovog federalnog zavoda. Imenovana je Komisija za provođenje postupka, te utvrđen tekst javnog oglasa za izbor kandidata za zamjenika direktora. Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava ovlašteni Marinko Bošnjak (Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo), Jasmina Pašić (Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar) i Amadeo Mandić (Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo).

Za predstavnike Federacije BiH u Savjetodavnoj komisiji za dug na nivou Bosne i Hercegovine danas su imenovani Jelka Milićević, Samir Bakić (članovi), Mensura Kožo i Vedad Nezirić (zamjenici članova). Izmijenjenim Rješenjem, za člana Koordinacijskog tima Vlade FBiH za pitanja europskih integracija imenovana je Mia Glamuzina. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas je zaduženo da, u što kraćem roku, za Vladu FBiH pripremi prijedloge akata potrebnih za provođenje procedure izbora kandidata za imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Vlada je obustavila dosadašnju i pokrenula novu natječajnu proceduru za izbor i imenovanje direktora, zamjenika direktora i članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH. U komisiju za provođenje postupka javne nabavke roba, odnosno usluga, imenovani su Denijel Pelidija (predsjednik), Mirjana Vučić, Mia Glamuzina, Mensura Hasifić, Olja Lovrinović i Boris Katalinić. Vlada je Gorana Miraščića imenovala za člana Komisije za sredstva plasirana iz malezijske donacije i japanskih grantova.

Kopirati
Drag cursor here to close