Valentin Inzko

Mostarcima dati pravo izlaska na izbore

Vijesti / Flash | 26. 04. 2016. u 16:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz OHR-a je danas priopćeno da sutrašnja sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH pruža dugo očekivanu priliku da Mostarcima konačno bude omogućeno da ostvare svoje osnovno pravo da biraju vlastite lokalne predstavnike.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko izjavio je da je, uoči objave predstojećih lokalnih izbora, vrijeme da konačno bude donesena odluka kojom će biti omogućeno provođenje lokalnih izbora u Mostaru ove godine.

''Pozivam i očekujem od svih zastupnika i političkih stranaka koje su predstavljene u Parlamentarnoj skupštini BiH da sutra odigraju konstruktivnu ulogu kako bi konačno bile usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, čime bi bila provedena odluke Ustavnog suda o Mostaru. Želim naglasiti koliko je važno da ovo pitanje Grada Mostara bude riješeno na način koji je dosljedan odluci Suda i koji je pravno utemeljen, ali isto tako na način koji neće dijeliti grad, posebno ne duž nekadašnjih linija razgraničenja'', rekao je Inzko.

Dodao je da se od građana Mostara ne može očekivati da još čekaju kako bi mogli glasati, niti se Mostar treba vezivati za neko drugo pitanje, te da je vrijeme "da se ponovo obavežemo na reintegraciju i da vratimo Mostar na pozitivan smjer".

Također je naglasio da "međunarodna zajednica s velikom pažnjom prati kako će se stranke angažirati na ovom pitanju pred sutrašnju sjednicu i da je sposobnost rukovodstva stranaka da rješava pitanja kao što je pitanje izbornog sustava za Mostar važan pokazatelj napretka BiH", priopćeno je iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close