Javno otvaranje pristiglih ponuda

Mostarci ponudili više od 25 milijuna KM za digitalizaciju RTV servisa

U narednom periodu izvršit će se evaluacija ponuda te izbor najpovoljnijeg ponuđača koji ispunjava uvjete javnog poziva.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2023. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine danas je održano javno otvaranje pristiglih ponuda u postupu nabavke opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekt digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini.

Zaprimljene su dvije ponude. Prva grupa ponuđača ("SIRIUS 2010" d. o. o. Banja Luka i "OIV" d. o. o. Zagreb) je dala ponudu od 25.535.112,19 KM bez PDV-a, dok je ponuda druge grupe ponuđača ("MIBO komunikacije" d. o. o. Sarajevo, "Roaming Networks" d. o. o. Banja Luka, "UNIS telekomunikacije" d. d. Mostar i "Flame Data Technologies" SRL Rumunija) iznosila 25.532.239,90 KM bez PDV-a.

U narednom periodu izvršit će se evaluacija ponuda te izbor najpovoljnijeg ponuđača koji ispunjava uvjete javnog poziva.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto je naglasio kako je uspješno okončanje ove javne nabavke od krucijalnog značaja za proces digitalizacije u Bosni i Hercegovini, koji kasni gotovo deset godina za europskim zemljama.

Digitalizacija televizijskog signala, usuglašena u okviru Ženevskog sporazuma iz 2006. godine čiji je potpisnik i Bosna i Hercegovina, podrazumijevala je gašenje analognog televizijskog signala do sredine 2015. godine, što se do sada u našoj zemlji nije dogodilo.

"Nedopustivo je da Bosna i Hercegovina ostane usamljen slučaj u regiji i ostatku Europe i krajnje je vrijeme da, iako sa gotovo deset godina kašnjenja, naši građani osjete benefite digitalizacije RTV signala", poručio je ministar Forto.

Kopirati
Drag cursor here to close