Centar za mir

Mostarci će nagraditi Stjepana Mesića

Vijesti / Flash | 12. 07. 2017. u 18:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nagrada Centra za mir i multietničku suradnju iz Mostara, „Mostar Peace Connection 2017“, bit će ove godine dodijeljena Stjepanu Mesiću, bivšem predsjedniku Republike Hrvatske.

Nagrada će biti uručena na posebnoj svečanosti u Mostaru, u petak, 14. srpnja u 21:00 sati, na terasi restorana „Labirint“, pokraj Starog mosta, u povijesnoj jezgri grada.

Centar za mir ove godine dodjeljuje svoju nagradu Stjepanu Mesiću, za njegov dugogodišnji, osobni angažman na uspostavljanju i izgradnji mira i međunarodne suradnje s ciljem prevazilaženja kriza u regiji jugoiostočne Europe. Nagrada se zasniva na teškim iskustvima i iskušenjima kojima je Grad Mostar bio svjedokom na kraju dvadesetoga stoljeća.

Iste večeri, u sklopu svečanosti kojima Centar za mir obilježava 16 godina rada, bit će dodijeljene i nagrade „Mimar mira“ jednom broju pojedinaca, za istaknut doprinos u izgradnji mira, suživota i obnove međunacionalnog povjerenja i saradnje.

Podsjećamo, na dan otvaranja Starog mosta , 23. srpnja 2004.godine, tadašnjem predsjedniku Stjepanu Mesiću uručena je Plaketa Predsjedništva BiH za doprinos Republike Hrvatske u obnovi Starog mosta.

Plakete Predsjedništva BIH za doprinos obnovi Starog mosta su uručene su tada i predstavnicima Svjetske Banke, Republike Italije, Kraljevine Nizozemske, Razvojne banke Vijeća Europe, Republike Hrvatske. Republike Francuske, Republike Turske, UNESCO, Fondacije Aga Khan, Istraživačkom centru islamsku umjetnost i arhitekturu, WMF-a te bivšem gradonačelniku Mostara Safetu Oručeviću.

Kopirati
Drag cursor here to close