istraga u tijeku

Mostar: Veliki pomor ribe u Radobolji

Vijesti / Flash | 05. 10. 2016. u 09:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar priopćila je kako je u utorak došlo do velikog pomora ribe u rijeci Radobolji u Mostaru.

‘’Naša ribočuvarska služba jučer je obaviještena da u rijeci Radobolji, na lokalitetu Bara, iznad hotela Bevanda, a ispod gradskog zatvora ima velika količina uginule ribe. Izlaskom na teren utvrđena je velika količina uginule ribe te je zatražena asistencija djelatnika PU Mostar, koji su nakon evidentiranja zatečenog stanja pozvali krim. policiju, kojima je predan uzorak vode radi testiranja njezine valjanosti kao i tri uginule ribe (dvije potočne i jedna mekousna pastrmka)“, navodi se u priopćenju.

Iz Udruge sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar istaknuli su kako su o navedenom štetnom događaju odmah obavijestili sve nadležne službe kako bi žurno poduzeli aktivnosti radi utvrđivanja uzroka i saniranja postojećeg stanja.

Iz Gradske uprave Grada Mostara, odjel komunalnog inspektora, koji su jutros izašli na teren, poručeno je kako je ovo četvrti pomor ribe u zadnje dvije godine u Radobolji, te da se ovaj zadnji dogodio u utorak, 4.listopada, na području Ilića.

Još uvijek se ne zna točan broj ribe koja je uginula u ovom pomoru, ali zasigurno se radi o znatnoj količini, jer veliki dio ribe u rijeci, oko naselja Bare i Balinovac, pluta ošamućen. Radi se o velikom ekocidu budući da Radobolja inače nije bogata ribom.

Kopirati
Drag cursor here to close