Zakon i red

Mostar: Uvodi se red na taxi stajališta

Vijesti / Flash | 17. 08. 2015. u 13:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Temeljem članka 43. Statuta Grada Mostara, a u skladu sa odredbama Zakona o cestovnom prijevozu na području Hercegovačko - neretvanske županije, gradonačelnik Grada Mostara donio je 'Odluku o broju taksi stajališta, broju stajališnih mjesta i planu razmještaja taksi vozila na području Grada Mostara, te cijeni stajališnog mjesta za 2015 godinu, koja je objavljena u 'Službenom glasniku Grada Mostara' broj: 9/15 od 8.7.2015. godine, i ista je stupila na snagu 9.7.2015. godine.

Temeljem odredbi navedene Odluke, za uporabu i korištenje stajališnog mjesta, auto-taksi prijevoznici moraju pribaviti odobrenje - rješenje Grada Mostara, odnosno nadležnog Odjela za urbanizam i građenje za 2015. godinu, te platiti naknadu za korištenje taksi stajališta.

U skladu s navedenim, pozivaju se taksi prijevoznici s područja Grada Mostara da podnesu zahtjevu Centru za usluge građanima u ilici Adema Buća br. 17. (Cernica) ili na šalterima Područnih ureda Grada Mostara, u roku od 15 dana od dana objave obavijesti, kako bi nadležni Odjel za urbanizam i građenje izdao odobrenje za uporabu i korištenje taksi stajališnog mjesta.

Inače, posljednjih dana mostarski taksisti najavljuju mogućnost blokade grada zbog nelegalnih prijevoznika.

Kopirati
Drag cursor here to close