Na osam lokacija

Mostar: Studenti će dijeliti ljubičaste vrpce i naljepnice, mogu spasiti život

Ulice će postati platforma za otvaranje dijaloga o nasilju, ističući važnost borbe protiv ovog ozbiljnog društvenog problema.
Vijesti / Flash | 26. 11. 2023. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje "Nešto više" u ponedjeljak 27. studenoga organizira ulične kampanje povodom 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja na ukupno osam lokacija na području Mostara u periodu od 12:00 do 15:00 sati.

Studentice i studenti će na lokacijama Španjolskog trga, Musale, trgovačkog centra Mepasa, Rondoa, Fejićeve, Avenije, Zalika i Kampusa dijeliti ljubičaste vrpce i naljepnice koje pružaju informacije o tome kako, gdje i kome prijaviti nasilje.

Ulice će postati platforma za otvaranje dijaloga o nasilju, ističući važnost borbe protiv ovog ozbiljnog društvenog problema.

Naime, statistike Agencije za ravnopravnost spolova otkrivaju da je svaka treća žena u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja, dok je svaka druga iskusila neki oblik nasilja.

Nažalost, u posljednjim godinama svjedočimo porastu broja ubojstava žena, a ove godine se dogodilo i nekoliko brutalnih slučajeva koji su duboko potresli našu državu.

"Cilj naše kampanje je podići svijest javnosti i poslati snažnu poruku da šutnja nije opcija kad je u pitanju bilo koji oblik nasilja. Ovu kampanju provodimo u suradnji sa studentima i studenticama koji su odlučili volonterski doprinijeti ovoj važnoj temi", priopćili su iz "Nešto više".

Kopirati
Drag cursor here to close