Nezadovoljstvo

Sindikat policije HNŽ prosvjedovat će na Kantarevcu u Mostaru

Prosvjedno okupljanje održat će se uz poštovanje svih pozitivnih zakonskih propisa sa posebnim naglaskom na propisane epidemiološke mjere i preporuke.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2020. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Sindikata policije na sjednici održanoj 8. srpnja donio je odluku da održi prosvjedno okupljanje 20. srpnja 2020. godine na lokalitetu Sportskog centra ''Kantarevac'' u Mostaru.

Razlozi za održavanje javnog prosvjednog okupljanja su neprovođenje Odluke Vlade HNŽ od 19. veljače 2020. kojom se sredstva iz Proračuna 2019. godine namijenjena za isplatu dugovanja po pravosnažnim sudskim odlukama u visini od 1,5 milijuna KM raspoređuju za predviđenu namjenu, kao i nespremnost Vlade HNŽ da riješi niz nagomilanih problema iz oblasti radno-pravnih odnosa koji već dugo vremena opterećuju zaposlenike MUP-a HNŽ.

Prosvjedno okupljanje održat će se uz poštovanje svih pozitivnih zakonskih propisa sa posebnim naglaskom na propisane epidemiološke mjere i preporuke, priopćio je Upravni odbor Sindikata.

''Vlada Hercegovačko-neretvanske županije izigrala dogovor sa sindikatom'', objavio je Upravni odbor Sindikata policije u HNŽ.

''Nakon što smo priopćenjem od 28.5. javnost upoznali da se u nizu problema koji opterećuju odnose Vlade HNŽ i Sindikata policije kao jedan od prioriteta izdvaja način i dinamika isplate dugovanja po pravosnažnim sudskim odlukama, u uredu ministra unutarnjih poslova održan je sastanak predstavnika Vlade i Sindikata policije na kojem je dogovoreno da se najkasnije do sredine lipnja pristupi realizaciji Odluke Vlade HNŽ od 19.2.2020. godine kojom se odobrava isplata 1.500.000 KM za ove namjene (1.000.000 KM za izvansudske nagodbe i 500.000 KM za isplatu redovnih dugovanja)'', navodi se u priopćenju.

Sindikat navodi da bi, iako navedeni iznos ni u kom slučaju ne zadovoljava zahtjeve našeg članstva, ''realizacija navedenog pokazala minimum dobre volje Vlade HNŽ da bar djelomično pristupi rješavanju ove problematike''.

''Nažalost, do ovog momenta nije se pristupilo realizaciji dogovorenog. Ako navedenom dodamo da je Skupština HNŽ, unatoč svim apelima Sindikata policije, usvojila Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu u kojem je sredstva za isplatu dugovanja po ovom osnovu umanjila za čak 75 % jasno je da su navedeni postupci doveli do opravdanog nezadovoljstva našeg članstva. Pošto smo svjedoci kontinuiranog povećanja iznosa sredstava predviđenih u Proračunu koje se, pod krinkom ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa, usmjeravaju na račune Vladi bliskih poduzetnika, ukoliko se odmah ne pristupi realizaciji Odluke Vlade HNŽ od 19.2., Sindikat policije će u cilju zaštite interesa i prava svojih članova poduzeti radikalnije mjere o kojima će odlučiti na sjednici Upravnog odbora koja će se održati 8.7.2020. godine'', navodilo se u ranijem priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close